#123 Mobile – Sanne Stricker (Roamler)

#123mobileNu eens geen recruitment, of eigenlijk wel. Roamler biedt je de mogelijkheid om een mobile workforce te activeren om klussen voor je te doen. Het controleren van zaken outdoor bijvoorbeeld. Sanne Stricker gaat het ons vertellen.

Mensen die Roamler willen worden krijgen eerst een 10-tal opdrachten, waarbij ze op level 2 kunnen komen als ze die goed volbrengen. Op level 2 is er elke dag een creatieve of betaalde opdracht voor je. Bijvoorbeeld: fotografeer de mooiste kerstetalage in je stad. Een betaalde opdracht: In 100 winkels van Plus wordt gecontroleerd vandaag of er een proeverij ook daadwerkelijk wordt gehouden.

Er zijn inmiddels 15.000 Roamlers in 8 landen, waarvan 7.000 in Nederland en het is invite only. Op level 3 na 45 vervulde opdrachten, mag je een invite sturen naar een ander. Van de omzet van de door jou aangebrachte Roamlers krijg je dan een aandeel. Nice.

Mensen doen echt hun best om ook de creatieve opdrachten te doen, omdat je daar badges mee kunt verdienen en naar een hoger level kunt komen. Zo is er een spel om een verborgen Kerstbal te vinden, waarvoor Roamlers het hele land door rijden.

Je krijgt ook push notifications als je in de buurt bent van en opdracht op basis van je GPS locatie. Recent deden ze een opdracht voor Rijkswaterstaat om P-plaatsen te controleren voor een tiende van hun traditionele kosten om dat te doen. Nog een leuk voorbeeld dat iemand z’n bootje heeft laten hozen via Roamler. De fanatieste Roamler heeft 2.000 opdrachten gedaan en er 5.000 Euro mee verdiend. Een gemiddelde opdracht op locatie kost je 5 minuten, er van uitgaand dat je op locatie bent.

Daar kun je toch ook heel leuke dingen voor Recruitment mee doen. Roamlers langs je concurrenten laten lopen met een T-shirt met een wervingsleus. Ik noem maar wat. Maka een foto van je favoriete cassiere….

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *