34.000 excuses per jaar

[[image:mta.gif::center:0]]Werknemers die in New York te laat komen hebben daarvoor vaak een geldig excuus. Het verkeer. Wie wel eens in New York is geweest weet dat traffic jams daar nog veel erger zijn dan ons dagelijkse portie file. Ook het openbaar vervoer is er niet altijd even punctueel. En dit verschaft werknemers die te laat komen een geweldig excuus. “Sorry, I’m late. My train had a delay.” De instantie die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in New York, the Metropolitan Transportation Authority (MTA), heeft het er maar druk mee. Zij verschaft deze excuses namelijk.

Deze instantie verschaft maar liefst 34.000 excuses per jaar. Reizigers hoeven alleen een speciaal nummer te bellen, informatie te geven over de bus, trein of metro waar ze inzaten en de MTA stuurt een officieel te laat briefje.

Halverwege 2009 gaat de MTA deze ‘dienst’ zelfs online aanbieden. Het te laat excuus is daarmee nog sneller voorhanden.

Nou weet ik wel dat dit de VS zijn, waar te laat komen een grotere zonde is dan in ons polderend landje. De NS zie ik het in ieder geval voorlopig niet doen. Hoewel ik de laatste tijd weinig heb gehoord over vierkante wielen. Nee, de NS levert te weinig excuses op voor de jachtige forens…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *