Fietsen en ondernemen

fietsBeide doe ik heel graag en beide doe ik te weinig. Sinds bijna 6 jaar voer  ik samen met mijn collega’s, met heel veel plezier en bezieling , mijn bedrijf ICT Career, recruitment in de ICT.  Fietsen, of eigenlijk mountainbiken en wielrennen, doe ik gelukkig veel langer namelijk ongeveer 14 jaar. Beide activiteiten doe ik met wisselend succes, maar beide activiteiten (bijna) altijd met plezier. Wat is er leuk aan ondernemen? Zelf verantwoordelijk zijn voor succes en falen, nooit klaar zijn en genieten van de resultaten en de mensen die je ontmoet. Wat is leuk aan fietsen? Ik kan het moeilijk uitleggen maar ik denk dat het te maken heeft met een voortdurend gevecht tegen en met mijzelf, …..voortdurend fysieke en mentale problemen overkomen, genieten van de natuur en je vrienden en ervan genieten als je je doel hebt bereikt. Maar de grootste parallel is voor mij dat opgeven voor beide bezigheden geen optie is. Opgeven brengt je nergens. Als je de goede dingen doet in de juiste mate bereik je altijd je doel. Ik denk dat dat voor iedereen geldt en dat dat uiteindelijk voor iedereen leidt tot geluk, waar en hoe je dat ook wilt vinden.

3 antwoorden
 1. Karst Dollekamp
  Karst Dollekamp zegt:

  Hallo Peter,

  wat leuk om een reactie van een fietsende ondernemer te mogen lezen. Hoewel ik ook graag de mening ben toegedaan dat je met ondernemen de zaken in eigen handen hebt, ben ik voldoende vaak geconfronteerd met zij/ of tegenwinden waar ik minder grip op had maar uiteindelijk wel grip op kreeg.

  Als ik het goed heb is GoYellow een netwerkorganisatie uit de regio Utrecht klopt dat? (www.goyellow.com is niet bereikbaar)

  Beantwoorden
 2. Peter Horsten
  Peter Horsten zegt:

  @Karst Met fietsen heb ik veel afgezien en veel genoten. De grootste belemmering was ik daar over het algemeen zelf. Het resultaat is een nogal direct gevolg van de voorbereiding. Meestal, want er zijn natuurlijk ook altijd mindere dagen en soms zit het weer wellicht niet helemaal mee.

  Ook bij ondernemen vind ik dat je een belangrijk deel zelf in de hand hebt. Maar meer dan bij fietsen vind ik dat omgevingsfactoren hier een onverwachte invloed kunnen hebben, zowel in positieve als negatieve zin. Maar ja, nu ik dit zo schrijf is dat eigenlijk ook niet veel meer dan wat wind mee of tegen ….. De wind mee doet je tot onverwachte hoogten stijgen, bij wind tegen moet je slimmer zijn dan anderen. En inderdaad, van opgeven kan natuurlijk geen sprake zijn.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *