Afspraak is afspraak, maar niet bij LogicaCMG

Computable besteed vandaag aandacht aan het eenzijdig afschaffen van de (eerlijk is eerlijk) riante ziektekostenregeling van het bedrijf. Een aantal mensen zijn daar niet zo blij mee.

Wat ik even wil uitlichten is de stellingname van de directeur personeelszaken:
Theo Borgert, directeur personeelszaken van Logica CMG in Nederland, zegt dat er met een commissie van de ondernemingsraad een akkoord was bereikt over de wijziging van de ziektekostenregeling. "Daarna is de regeling in het centrale or-overleg verworpen. Dan kun je als werkgever twee dingen doen: terug aan de onderhandelingstafel, of eenzijdig doorgaan. In dit geval hebben wij voor de laatste optie gekozen, omdat wij vinden dat het nog steeds gaat om een luxe regeling die tot de beste van de it-sector behoort."
Ik vind het een bijzondere actie, zeker omdat in een aantrekkende arbeidsmarkt dit geen reclame is voor je bedrijf. Luxe of niet, men vergeet steeds de aloude sociologische formule: tevredenheid = resultaat – verwachting. Tevredenheid is dus een relatief begrip en geen absoluut begrip. Als je mensen iets afpakt (hoe luxe het ook is), wat ze wel verwachten (omdat je dat met ze hebt afgesproken), zijn ze dus per definitie ontevreden.
LogicaCMG laat wederom (denk aan de ontslagronde voor Noord-Nederland van een aantal jaren terug, waarin consultants ineens uitzendkrachten werden omdat dat handiger uitkwam) zien dat ze nog wat stappen te zetten hebben op het front van imago-marketing.

1 antwoord
  1. Peter Horsten
    Peter Horsten zegt:

    Bas, we zouden hen eens op deze weblog moeten attenderen. Dit is dus in een paar dagen tijd het tweede onverklaarbare voorbeeld van “personeelsbeleid” in een aantrekkende markt. Ik blijf me verbazen en verwonderen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *