Ik ben geboren in 1964 in Tilburg, heb daar tot 1995 gewoond en dat kun je nog steeds horen. Daar schaam ik me overigens geen millimeter voor nu ik in het mondaine Amsterdam woon samen met mijn vrouw Lonneke en kinderen Abel (2000) en Katrijn (1997).

Na gesjeesd te zijn op de TU in Delft (Lucht- & Ruimtevaarttechnologie) ben ik tijdens mijn vervangende dienstplicht op het Arbeidsbureau op het idee gekomen om iets met mensen en werk te gaan doen. Daar zag ik hoeveel impact het wel of niet hebben (van een bepaald soort) werk op het leven en welzijn van mensen heeft. Op basis van die praktijkervaring heb ik vervolgens een studiekeuze gemaakt (wat meer mensen zouden moeten doen) voor de Academie Mens-Arbeid (nu Fontys) waar ik in 1989 afstudeerde in de P&O-variant.

De eerste 10 jaar van mijn werkzame leven heb ik als P&O-er/HR-man (wat je wilt) gewerkt bij 5 verschillende werkgevers (ja, ik ben een echte hopper). Na 10 jaar besloot ik om een carrière switch te maken. Ik merkte dat ik me steeds moeilijker kon opladen voor een nieuwe HR baan, dat ik het frustrerend vond om te adviseren en niet aan de knoppen te zitten. Daarnaast wilde ik wat met mijn commerciële kant gaan doen (Veel gehoorde opmerking: “Bas, als je ooit nog eens wat anders gaat doen, ga dan de verkoop in!”). Na een overstap naar Brunel in 1999 waar ik een tweetal commerciële managementfuncties heb bekleed, ben ik eind 2000 met een tweetal investeerders e-people gestart. Qua timing was dat natuurlijk niet de beste keus, maar nu, 11 jaar later en door twee crises heen, weet ik dat ik een ondernemer ben. Ik heb nog nooit zo lang voor één baas gewerkt als nu voor me zelf! Voor een full resume check out mijn Linkedinprofiel. Op Twitter kun je me volgen via www.twitter.com/basw.

Op EmploIT willen we authentieke en echte verhalen delen met professionals met een grote interesse in ICT, internet en social media enerzijds en mensen, carrière en loopbaan anderzijds. We horen graag van je!

3 antwoorden
  1. Herman Heesakkers
    Herman Heesakkers zegt:

    Ik stem op Bas, is een communicator 1e klas en weet op overtuigende wijze het proces tot het vinden van een nieuwe baan /kandidaat glashelder over te brengen….waarvoor nogmaals dank.

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] week maakte ik kennis met Bas Westland. Hij werd meegenomen door mijn oud collega Paul Mekking voor een stevig gesprek over het gebruik […]

  2. […] emploIT, Recruitment Matters en Sprout Deel: Recommend on Facebook Share on FriendFeed Buzz it up Tip on […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *