Ben jij ook op de vlucht?

Uit ontevredenheid met hun werk gaan mensen vaak op zoek naar iets anders. Zeker de periode na de zomervakantie (nu dus) is zo’n piek in het jaar. Het gras lijkt dan voor velen bij de buren veel groener. Door ze hiermee te confronteren zien kandidaten vaak wel mogelijkheden bij de huidige werkgever, of zelfs binnen de huidige functie. Er is meer mogelijk dan je denkt. Je moet het alleen wel aangeven!

Recent sprak ik met een kandidaat. Hij wilde een andere baan gaan zoeken. Ter informatie, hij werkte nog maar een paar jaar bij zijn huidige werkgever en had daarvoor een kort en ongelukkig dienstverband gehad bij een andere werkgever. Hij kwam gejaagd over.

Persoonlijk vind ik carrière stappen gaan over de grote dingen in het leven. Het betreft in het algemeen “levensvragen” en die kosten tijd. Ik ben dan ook geen voorstander van hals over de kop het besluit nemen dat je naar een andere baan op zoek moet. Ik bracht zo veel mogelijk rust in het gesprek en liet de kandidaat praten. Gaandeweg werd steeds duidelijker wat hem dwars zet. Ook concludeerde hij gelukkig al vrij snel zelf dat vluchten geen zin had. Hij wist namelijk niet waarheen.

We zijn gaan bekijken wat hij belangrijk vindt in het leven en ook in zijn werk. Een aantal zaken vond hij direct terug in zijn huidige functie, maar een aantal zaken niet. We hebben samen onderzocht in hoeverre het mogelijk zou zijn om binnen zijn functie werkzaamheden te verrichten zodat het werk meer in overeenstemming zou komen met zijn behoeften.

Aansluitend is hij zelf in gesprek gegaan met zijn manager, heeft kansen gespot en heeft taken opgepakt die hij eerder zou hebben laten liggen. Hij werkt met meer plezier dan ooit tevoren!

Dit is slechts één voorbeeld, ik kan er meerdere geven. Vluchten lijkt de makkelijkste weg, maar leidt helaas vaak tot nieuwe mislukkingen. Voor mij klinkt het als open deur, maar inmiddels weet ik beter: Maak persoonlijke carrière wensen en/of ontevredenheid bespreekbaar! Dat heeft over het algemeen een beter en langduriger resultaat.

1 antwoord
  1. Bart de Kruiff
    Bart de Kruiff zegt:

    Ik kan me heel goed vinden in wat je schrijft. Tijdens mijn trainingen maar ook in coachingstrajecten komt regelmatig aan de orde of, en zo ja in hoeverre, je invloed hebt op datgene dat jou aangaat. Bij de beantwoording daarvan doet zich wel een eigenaardige tegenstelling voor: RATIONEEL weten managers en medewerkers wel dat zij significate invloed uit kunnen oefenen op hun arbeidsomstandigheden, maar tegelijkertijd zijn zij daar regelmatig ontevreden over. Op grond daarvan VOELEN zij vaak dat zij weinig invloed kunnen uitoefenen (slachtoffer). Dit is echter een onjuiste conclusie. M.i. zijn zij zelf niet in staat om de door hen gewenste situatie te bewerkstelligen. Dat is ook best lastig om zelfstandig te doen. Ik denk daarom dat je die kandidaat (en ook jezelf) een enorme dienst hebt bewezen door hem hierin te ondersteunen! Complimenten!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *