“Boss we need to talk ….”

[[image:skype.jpg:We need to talk:left:0]]Stel je voor, je zit 's avonds laat nog even wat e-mail te verwerken. En dan verschijnt het bericht "Boss we need to talk …." op je Skype scherm. Voor mij was dat toch even schrikken. Wellicht wat traditioneel van geest, dacht ik dat je dat soort gesprekken persoonlijk voerde. Als tegenwicht van het "online recruitment geweld" op emploIT, dus nu even een online "PZ-ervaring". En daarbij meteen de vraag wat online activiteiten voor verandering teweeg gaan brengen.

Aanvankelijk wilde ik het bewuste gesprek eigenlijk helemaal niet voeren. Aan mijn collega gaf ik ook aan dat ik dit soort zaken liever persoonlijk bespreek. De jonge collega maakte er echter niet zo'n issue van. En dat was een belangrijke constatering voor mij. Voor de jonge generatie zijn Skype/MSN in toenemende mate vervangende en/of aanvullende media voor reguliere persoonlijke communicatie aan het worden. Dat was op zich niets nieuws voor mij. En regelmatig vind ik dat ook heerlijk. Want zeker in de avonduren kan ik op deze manier zaken rondom projecten snel met medewerkers en klanten afstemmen. Maar als het echt stevige onderwerpen betreft …..

Feit is en blijft dat er tijdens zo'n Skype gesprek echt communicatie-informatie ontbreekt. De betreffende medewerker diende namelijk tijdens het gesprek zijn ontslag in. Later in een persoonlijk gesprek kwamen er veel meer nuances naar boven die hij tijdens het Skype-gesprek niet had geuit, of niet kon uiten. Mijn conclusie was dan ook dat het ontslag totaal niet nodig was geweest als hij zijn beweegredenen eerder persoonlijk had gedeeld. En daar was hij het eigenlijk mee eens. Maar ja, de weg terug is dan wel moeilijk geworden. Dan heb je inmiddels je eigen glazen wel een beetje ingegooid.

Daarom voor mij dus toch nog steeds de keuze om dit soort zaken persoonlijk te bespreken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *