Britt van Capelleveen (Tempo Team) Meest Invloedrijke Recruiter van 2013

Foto Britt MIR2013Het was dit jaar wederom een ongekend spannende strijd wie in 2013 de “Meest Invloedrijke Recruiter” is geweest. Nog nooit werden er zoveel stemmen uitgebracht, ruim meer dan 1200 dit jaar. Dankzij een inspannende telochtend samen met Rogier van Meer (dank, dank, dank! – Rogier kan trouwens naast heel goed stemmen tellen ook optreden als budgetcoach en als kok en gastheer op al je feesten en partijen, ook op het water!) weten we nu de uitslag. We moesten nog de nodige dubbelstemmen verwijderen (foei!), (deels) anonieme en stemmen vanuit bedrijfsaccounts eruit halen. Dat waren er in totaal 242 van de 1169 uitgebrachte stemmen, maar die waren te weinig om een verschil te maken in de uitslag.

Maar we weten nu dat Britt van Capelleveen, Adviseur e-Recruitment bij Tempo Team, de grote winnaar, de overall winnaar, is met 212 geldige van de 927 geldig uitgebrachte stemmen.Uiteraard is zij daarmee ook categoriewinnaar in de categorie Coprorate Recruiters.

In de categorie Interim Recruiters is Daphe van Lit, Interim Recruiter bij GDF Suez Energie Nederland vanuit HRMarketing Profs winnaar. Daphne had 90 van de 927 geldig uitgebrachte stemmen.

In de categorie Agency Recruiters is Olfertjan Niemeijer, Managing Consultant bij Independent Recruiters de winnaar met 73 van de 927 geldig uitgebrachte stemmen.

In de nieuwe categorie Talent was het een bikkelharde strijd tussen Marloes Delgijer e-Recruiter bij Compagnon en Job Euwes Consultant Sales & Marketing van Peronato, die uiteindelijk is gewonnen door Job Euwes met 163 van de 927 uitgebrachte stemmen.

Maar wie kwamen er in de buurt? Zowel overall als in de diverse categorieën? Maar wie kwamen er in de buurt? Zowel overall als in de diverse categorieën? Kijk hieronder voor de volledige uitslag.

Overall klassement:
1.  Britt van Capelleveen – Adviseur e-Recruitment Tempo Team 212 stemmen
2. Job Euwes – Consultant Sales & Marketing Personato 163 stemmen
3. Marloes Delgijer – e-Cruiter Compagnon 103 stemmen

Agency Recruiter klassement:
1. Olfertjan Niemeijer – Managing Consultant Independent Recruiters 73 stemmen
2. Gwenny Mees – Recruiter hellopeople recruitment 10 stemmen
3. Floor Nobels – Online en Social Media Recruiter Worklife Recruitment 1 stem

Corporate Recruiter klassement:
1. Britt van Capelleveen – Adviseur e-Recruitment Tempo Team 212 stemmen
2. Wouter Koeleman – Senior International Recruiter Backbase 65 stemmen
3. Timon Rammeloo – Corporate IT Recruiter Duvak Automatisering 58 stemmen

Interim Recruiter klassement:
1. Daphne van Lit – Interim Recruiter GDF Suez Energie Nederland 90 stemmen
2. Randy Patist – Senior International Recruiter a.i. Backbase 10 stemmen
3. Heleen Stoevelaar – Interim Recruiter Best Selector 1 stem

Talent klassement:
1. Job Euwes – Consultant Sales & Marketing Personato 163 stemmen
2. Marloes Delgijer – e-Cruiter Compagnon 103 stemmen

De overigen (o.a. Asmara Kunst (bol.com) 45, Berend Buitink (Vodafone) 36, Quentine Stoc (Copernica) 30, Dave Vervoord (Cofely GDF Suez) 29, Jan Bernhart (booking.com), Chantal Freeth (Croon) en Kay Goedhart (beschikbaar!) hadden allen minder dan 10 stemmen.

Overall winnaar en coprorate categorie winnaar Britt wordt o.a. geroemd met de volgende quotes::

 • “Britt van Capelleveen krijgt mijn stem omdat we al meermaals contact hadden over functies en omdat ze binnenkort een goed passende baan voor mij gaat vinden (toch Britt ??)”,
 • De mooiste komt van “Ollie” (zijn stem was dus niet geldig: “Dat zo’n verkiezing nog nodig is: Mijn stem gaat uit naar Britt van Capelleveen. Natúúrlijk gaat mijn stem uit naar Britt van Capelleveen. Had ik al Britt van Capelleveen gezegd? Niet? Komtie dan: Britt van Capelleveen. Klinkt goed hè? Nog een keer: Britt van Capelleveen, Britt van Capelleveen, Britt van Capelleveen, Britt van Capelleveen. Dat rolt er lekker uit. Nog een keer, gewoon omdat het kan: Britt van Capelleveen, Britt van Capelleveen, Britt van Capelleveen, Britt van Capelleveen…Waar gaat de prijs heen? Natuurlijk naar Britt van Capelleveen!”
Runner up en Talent categorie winnaar Job wordt ook geroemd. Wat ze over hem zeggen:
 • “Ik stem op Job Euwes. Trots op wat hij in die korte tijd al allemaal heeft gedaan!
 • “Mijn stem gaat naar Job Euwes van Personato! Een bevlogen, enthousiaste recruiter die meedenkt en zijn afspraken na komt!”
 • “Ik stem op Job Euwes , Personato. Een recruiter met daadkracht, passie en gedrevenheid.”
 • “Mijn stem gaat naar Job Euwes. Sinds mei werkzaam bij Personato en al ongelooflijk goede resultaten geboekt!!”.
 • Maar ook leuk: “Job Euwes, mijn neef is de allerbeste.”

Daphne, categorie winnaar interim, wordt ook volop geprezen:

 • “Ik stem op Daphne van Lit! Vakvrouw en frequent én positief aanwezig op social media.”
 • “Ik nomineer Daphne van Lit. Ken haar al geruime tijd, ze is zeer professioneel en energiek!”.
 • En een hele mooie uit Noorwegen:”Daphne van Lit-Hun har en fin personlighet og kommer godt overens med mennesker.”

Olfertjan, winnaar in de categorie Agency, mag zich ook laven aan een aantal mooie quotes:

 • “Ik stem voor die vent met het hart op de goede plek, ook buiten werktijd: Olfertjan Niemeijer!”
 • “Olfertjan Niemeijer is degene die het meeste invloed heeft in dit vakgebied, daarnaast kundig en een super sociale kerel.”
 • En wat dacht je van: “@EmploITBlog ik nomineer @Olfertjan voor #MIR2013 de ‘jozef kiprich’ van de recruitmentwereld ; )”

Nog een paar mooie quotes voor andere genomineerden:

 • Voor Dave Vervoord, van iemand die deze verkiezing haat, maar toch stemt voor Dave: “Ondanks dat ik deze verkiezing echt niet snap en eigenlijk een beetje bizar vind; waarop hebben die Recruiters dan invloed, als professionele babbelaar of echt daadwerkelijk in hun organisatie en op de kandidaten en hiringmanagers? Maar goed, ik heb sinds de start van deze rare verkiezing waar recruiters gaan vragen om op hen te stemmen, geweigerd om überhaupt te stemmen (dan ben je niet zo invloedrijk vind ik zelf:-p) maar nu moet en wil ik wel omdat er een goede relatie van mij genomineerd is, een van de betere in dit vak, ondanks dat ik niet ieder ken die hier genomineerd is en wellicht eenzelfde instelling heeft als mijn nominatie maar hier moet ik voor gaan..: Een fijne oud-collega, een gewaardeerde vriend. Een integer en goed mens, gedreven in zijn werk, goed voor zijn kandidaten en managers, een natural teamplayer en bovenal succesvol en trouw; absoluut gedragen door zijn collega’s en netwerk. Een recruiter die eerlijk is en niets achter zijn rug zal doen, van mij mag dat slag recruiters de meeste invloed hebben in dit wereldje!;-)Ik nomineer hierbij DAVE VERVOORD van Cofely! @Dave_vervoord”
 • “Berend Buitink houdt van auto’s en is Feyenoord supporter, dus hij moet het worden!!”
 • “Marloes Delgijer is het afgelopen jaar bij ons gestart als Jr Searcher. In korte tijd heeft ze zich bewezen als een talentvolle en doelgerichte matchmaker. Ik voorspel zelfs dat zij de toekomstige “Queen of Recruitment” gaat worden!”

En als toetje nog even het Fraude-klassement. Welke Recruiter heeft de meest frauduleuze (of slechtst lezende) aanhang?

1. Britt van Capelleveen – Adviseur e-Recruitment Tempo Team 77 (!) ongeldige stemmen
2. Job Euwes – Consultant Sales & Marketing Personato 37 ongeldige stemmen
3. Olfertjan Niemeijer – Managing Consultant Independent Recruiters 21 ongeldige stemmen

Maar ook de aanhang van Marloes en Daphne deed lekker mee met bijna 20 ongeldige stemmen elk. Het heeft overigens allemaal geen invloed gehad op de uitslag. De jury gaat zich wel op een minder arbeidsintensieve stemprocedure beraden. Iemand nog goede tips hoe we de stemmen publiek kunnen laten zien (transparant weet je nog), maar toch automatisch kunnen tellen aan de achterkant? We horen het graag!

What’s next?

Ik ga binnenkort weer een ronde tafel organiseren waarbij we met de winnaars van elke categorie (Britt, Olfertjan, Job en Daphne) dit jaar de trends voor 2014 in recruitmentland gaan bepalen en de gevolgen daarvan voor het profiel van de recruiter.

Ik kijk nu al uit naar deze sessie met Britt, Olfertjan, Job en Daphne, waarbij Nicole van Thoor als winnaar van 2012 natuurlijk ook aanwezig zal zijn om haar kroon aan Britt over te dragen.

Dank
Aan alle mensen die hun stem hebben uitgebracht en de mensen die me geholpen hebben de verkiezing ook dit jaar weer onder de aandacht te brengen en daarmee wederom tot een succes. Zeker niet in de laatste plaats de oud-winnaars van de jaren 2009, 2010, 2011 en 2012. Met meer dan 1o00 stemmen alleen al op de blog, bijna 200 op Twitter, meer dan 6000 views van de blogpost en een dikke 400 likes op Facebook is dit een collectief succes van ons allemaal.

8 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] De overall winnaars van voorgaande jaren zijn Koos Wurzer (2015),  Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009). […]

 2. […] De overall winnaars van voorgaande jaren zijn Koos Wurzer (2015),  Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt […]

 3. […] van de Ronde Tafel van de verkiezing in 2013, toen Britt van Capelleveen, werkzaam bij Randstad, met de titel aan de haal ging. Benieuwd? Gauw verder […]

 4. […] en 4 Recruitment Talenten. Een nieuw record ten opzichte van de 19 genomineerden van 2013. In 2013 werd Britt van Capelleveen verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter, met Olfertjan Niemeijer als winnaar in de categorie Agency, Daphne van Lit in de categorie Interim […]

 5. […] Recruiter van 2014″ te starten. Wie gaat de opvolger worden van Britt van Capelleveen, #MIR2013? En wie gaat de opvolger van Olfertjan Niemeijer worden in de categorie Agency. Wie de opvolger van […]

 6. […] corporate collega Britt van Capelleveen werkt bij Tempo-Team en werd begin dit jaar verkozen tot ‘Meest invloedrijke recruiter van het jaar’, al is ze eigenlijk niet eens […]

 7. […] afspraak bij Tempo-Team met Britt van Capelleveen. Britt is in 2013 verkozen door vakgenoten als De meest invloedrijke recruiter van het Jaar. Ik was met het oog op mijn zelfstandige toekomst dolblij met haar toezegging dat ze me wilde […]

 8. […] en voorafgegaan door een heerlijke lunch in Restaurant Merkelbach, hebben de winnaars van de verkiezing tot “Meest Invloedrijke Recruiter 2013 een rondetafelgesprek gehouden over de Recruitment Trends voor 2013 en de gevolgen daarvan voor de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *