Brommers

verboden voor brommersIk heb een hekel aan brommers. Het zit in het woord. Mensen die brommers zijn vind ik ook onaangenaam. Maar brommers en scooters op de weg vind ik nog veel erger. Te groot voor het servet (fietspad), te klein voor het tafellaken (grote weg). En dan de milieubelasting, pfff. Wie hardloopt zoals Bas en ik, weten dat je NIET ingehaald wilt worden door een scooter. Je stikt gewoon in die rook. Logisch, want een brommer heeft een speciale met olie verrijkte mengsmering die VIER KEER zoveel vervuilt als een gewone auto. Vooral de enorme hoeveelheid fijnstof is echt een probleem.  En dat is nog niet alles.

En brommers maken herrie. Soms is er wel eens eentje die niet is opgevoerd, maar de meeste zijn dat wel. Dat leidt trouwens niet alleen tot veel herrie, maar ook nog eens tot slachtoffers. Op de brommer sterven van alle voertuigen relatief de meeste mensen, of raken anderszins beschadigd.

Brommers en scooters zijn ook een bron van criminaliteit. Ze worden veel gebruikt voor hit & run criminaliteit, zoals auto-inbraken, tasjesroof e.d. Maar ook zijn scooters zelf vaak doelwit van diefstal. Als je op straat heel hard roept: “hé die scooter is van mij!” ben je zó een paar exemplaren rijker.

Maar staat er dan geen economisch voordeel tegenover al deze milieu- en belastingaanslagen (we betalen met z’n allen voor deze ellende via de belastingen en heffingen)? Nee, volgens mij niet. Ik zie in elk geval geen economisch voordeel, maar ik houd me absoluut aanbevolen als iemand het weet. Dan is mijn pleidooi helder: weg met die krengen! De stad wordt er een stuk aangenamer van en mijn luchtwegen ook.

1 antwoord
  1. Bas Westland
    Bas Westland zegt:

    @Bruno: Nou daar zir wat onverwerkt leed zeg! Maar wat vind je dan van die nieuw elektrische scooters. Heel milieuvriendelijk, maar ik schrik me regelmatig te pletter omdat je ze niet hoort aankomen. Net als die Prius van jou, ook zo’n sluipmoordenaar ;-)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *