Caspar Kipp (Personato) wint publieksprijs Meest Invloedrijke Recruiter van 2017

Caspar Kipp wint Publieksprijs MIR 2017

Het was ook deze keer weer een ongekend spannende strijd wie in 2017 de “Meest Invloedrijke Recruiter” is geweest volgens “het publiek”. Maar het was dit jaar ook anders dan anders. De drempel was hoger, omdat we de genomineerden ook hebben gevraagd 5 pittige vragen te beantwoorden en dat op video. Dat leidde uiteindelijk tot 17 genomineerden. En in de “eindejaarsrush” in combinatie met bruiloften, geboortes, sterfgevallen en verbouwingen (ja, dat is echt allemaal gebeurd bij een aantal genomineerden) zijn die er niet allemaal aan toegekomen om ze ook echt in te spreken. Waarvoor alle begrip. Daardoor zijn er uiteindelijk maar 10 genomineerden die meedingen voor de juryprijs. Die prijs wordt volgende week dinsdag 16 januari bekendgemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Recruiters United. Minder genomineerden betekent ook minder stemmen dan afgelopen jaar: dit jaar bijna 900. Dankzij een inspannende fraudedetectie-ochtend/-middag weten we nu de uitslag van de publieksprijs. We moesten nog de nodige dubbelstemmen verwijderen, (deels) anonieme stemmen eruit halen en stemmen van niet verifieerbare personen, maar door het gebruik van SurveyMonkey ging dat vrij vlot. Dat waren er in totaal 40 (4,5 %) van de 888 uitgebrachte stemmen (vorig jaar 5% van de stemmen). Maar het heeft nergens tot een andere uitslag geleid. Wil je alle details (zonder correcties) en commentaren lezen, check dan vooral zelf de uitslag via deze link. Maar wie heeft gewonnen?

Maar we weten nu dat Caspar Kipp, Manager Consultant Marketing, eCommerce en ICT bij Personato Werving & Selectie uit het pittoreske Venray, de grote winnaar, de overall winnaar, is met 295 geldige stemmen van de 888 stemmen. Caspar is daarmee niet geheel onverwacht ook categoriewinnaar in de categorie Agency Recruiters. Caspar neemt daarmee het stokje over van zijn collega Joris van den Beuken, die vorig jaar de winnaar was. Sterke achterban daar bij Personato. Een paar quotes over Caspar: “Casper kent ons bedrijf en onze cultuur heel goed en weet precies wie we zoeken en vindt die persoon altijd!” en “De kippster (!) is als geen ander in staat om de vertaling te maken tussen de behoefte vanuit de klant en de wensen van de sollicitant.” Enneh, check hier de pitchvideo van Caspar.

Caspar heeft pas in de laatste dagen van de verkiezing de lead overgenomen van Talent Jolien Heijnen, Corporate Recruiter bij BAM Infra Nederland, die lang op kop lag. Zij is, niet geheel onverwacht de winnaar van de publieksprijs in de categorie Talent geworden. Overall is Jolien dus tweede geworden met 193 geldige stemmen. Wat vinden mensen van Jolien? “Ze is ambitieus, avontuurlijk, humoristisch en onderzoekt graag.” en “Jolien maakt het verschil door buiten de gebaande kaders te denken. Het denken in mogelijkheden zorgt ervoor dat BAM Infra als inclusief werkgever profileert. Kansen en talenten willen zien in mensen ook al sluit het papiertje niet altijd aan is een groot talent voor een recruiter. Jolien in het bijzonder heeft in het project om heiers te zoeken een top bijdrage geleverd! Veel success hier verder in.” Jolien op de bouwplaats zien?

Tamara Rood, Corporate Recruiter bij het CBS heeft de derde positie overall ingenomen met 115 geldige stemmen. Tamara is daarnaast ook meteen de winnaar van de publieksprijs in de categorie Corporate geworden. Wat zeiden mensen zoal over Tamara? “Het creëren van draagvlak en opzetten van een afdeling Recruitment binnen een organisatie die daar geen behoefte aan leek te hebben, vind ik bewonderenswaardig.” en “Meest (veelzijdig, bubbly) Invloedrijke (aanwezig, impact), Recruiter (hart voor kandidaat en hiring mgr). Lijkt me duidelijk.”Met Tamara in de limo?

Bij de interimmers heeft Alcides da Graca, Senior Recruitment Business Partner a.i. bij Shell, de strijd gewonnen van Randy Patist, Lead Tech Recruiter a.i. bij KPN Technium. Alcides is dus de winnaar van de publieksprijs in de categorie Interim. En wat zeiden mensen over Alcides? “De functie van Recruiter past Alcides Da Graca als een op maat gemaakte pak. Echte vakmanschap dus! Bij Stedin heb ik met veel plezier samengewerkt met Alcides. Hij heeft een duidelijke visie op recruitment en op het verbeteren van processen. Met zijn inlevingsvermogen en rust die hij altijd uitstraalde kon ik bij hem terecht voor goed advies, raad en hulp. Alcides zijn grote kracht is dat hij zijn kennis en ervaringen graag deelt met anderen op een manier dat hij je motiveert en inspireert. Mijn stem gaat dus 100% naar Alcides voor ‘Meest invloedrijke Recruiter en ‘ Meest invloedrijke Interim Recruiter van 2017.” en “enorme netwerker en fijne persoonlijkheid…recruitment draait om mensen niet alleen om tools en dat heeft Alcides heel goed door” Gezellig met Alcides achter de webcam?

Ondanks dat voor de publieksprijs – in dit eerste jaar – het met video beantwoorden van de vijf vragen geen vereiste was, zijn alle publiekswinnaars toch genomineerden mét een video. Ook het publiek waardeert dit dus, niet alleen de jury. Meer details? Lees snel verder hieronder.

Nog even de line-up per categorie.

Corporate
Winnaar Tamara Rood vergaarde uiteindelijk 162 geldige stemmen van de 351 stemmen die in deze categorie zijn uitgebracht. Nummer twee op enige afstand werd Daphne Admiraal, Corporate Recruiter bij ITDS Business Consultants, met 55 geldige stemmen. Goede derde werd Ingrid Bredius, Recruitment Manager bij ITON/QRC met uiteindelijk 44 geldige stemmen. Jocelyne Pieterse (Publicis One), Rebecca Belknap (Payconiq), Pacco Amman en Nir Herscovitch (beide Cognizant) waren de nummers 4 t/m 7 in deze categorie.

Talent
In de categorie Talent heeft winnaar Jolien Heijen 222 geldige stemmen van de 524 die in deze categorie zijn uitgebracht. Goede tweede in deze categorie is Bram Jacobs, net als winnaar overall Caspar Kipp werkzaam als Recruitment Consultant Finance bij Personato, met 197 geldige stemmen. De nummer drie is Elisa Luijken, Recruiter bij Seven Stars. Elisa wist 81 geldige stemmen te verzamelen.

Agency
In de categorie Agency Recruiters is Caspar ook de winnaar met 327 geldige stemmen van de 534 in deze categorie. Goede tweede is Kimberley Pérukel, Managing Director bij AFF Recruitment & Executive Search met 131 geldige stemmen. Op gepaste afstand werd Koen van Zelst, HR Generalist Search & Selection bij Comaen derde met 30 geldige stemmen. John Meijdam (Arup Nederland) en Patrick Kinders (TFC Executive) waren de nummers vier en vijf in deze categorie.

Interim
De categorie Interim Recruiters was dit jaar een tweestrijd tussen winnaar Alcides de Graca en Randy Patist, maar eigenlijk leidde Alcides de strijd start-to-finish. Alcides verwierf 169 geldige stemmen van de 290 uitgebrachte stemmen in deze categorie. Randy 120.

What’s next?

Allereerst de uitreiking van de publieksprijs volgende week dinsdag tijdens de Nieuwjaarsborrel van Recruiters United in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Mis hem niet. Je kunt je nog aanmelden.

Ik ga binnenkort weer een ronde tafel organiseren waarbij we met alle publiekeswinnaars van elke categorie (Alcides, Caspar, Jolien en Tamara) én de nu nog onbekende jury winnaars de trends voor 2018 in recruitmentland gaan bepalen en de gevolgen daarvan voor het profiel van de recruiter.

Ik kijk nu al uit naar deze sessie met Alcides, Caspar, Jolien en Tamara en de jury winnaars, waarbij Joris van den Beuken als winnaar van 2016 natuurlijk ook aanwezig zal zijn om zijn kroon aan Caspar over te dragen.

Verder zijn alle genomineerden – prijswinnaar of niet – special guest tijdens Emerce eRecruitment op 5 april a.s.

Verder gaan we de verkiezing in deze nieuwe opzet evalueren met de winnaars en de vakjury, want in één keer goed bestaat niet. Heb je zelf nog verbetersuggesties, ik hoor ze graag op bas@baswestland.com!

Dank
Aan alle mensen die hun stem hebben uitgebracht en de mensen die me geholpen hebben de verkiezing ook dit jaar weer onder de aandacht te brengen en daarmee wederom tot een succes.

Zeker niet in de laatste plaats de oud-winnaars van de jaren 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016.

Ook grote dank aan de juryleden Gusta Timmermans (Voorzitter Recruiters United), Marco Hendrikse (Hoofdredacteur PW), Olfertjan Niemeijer (jurylid namens alle winnaars van 2009-2016 en Managing Partner Independent Recruiters) en Ronald van Driel (Docent Recruitment aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie), die hun kostbare tijd hebben opgeofferd aan het vakkundig beoordelen van de video’s van de genomineerden. En natuurlijk mijn onbezoldigd “notaris” Rogier van Meer (perfect gastheer voor je event, die er ook nog een leuk bootje (of twee) bij kan leveren).

Last but not least dank aan Walter Hueber en Niddia Paauwe van Cammio die de verkiezing dit jaar hebben ondersteund met hun Cammio platform, waarvoor dank.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Caspar Kipp (Personato) wint publieksprijs Meest Invloedrijke…12 januari 2018 – 14:50 […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *