De Alpha onder de Bèta’s : Business IT & Management

Je wilt ‘iets in de IT’ gaan studeren, maar bent geen ster op het gebied van wiskunde, natuurkunde en verwante vakken? Poeh, misschien niet het beste idee ooit. In Bètaland hebben ze echter een relatief jonge studie die zeer geschikt is voor grensoverschrijdende avonturiers. Benoem ik het beestje bij zijn naam, dan heb ik het over de studie ‘Business IT & Management’. 

Voor buitenstaanders is het lastig uit te leggen wat je nu werkelijk tijdens je studie doet. Mensen verwachten bij IT dat je websites maakt, databases onderhoudt, of 24/7 programmeert. Het is niet ondenkbaar dat je als BIM’er in die werkvelden terechtkomt, maar de focus ligt totaal ergens anders. Business IT & Management behandelt vooral het snijvlak tussen organisaties en IT. Iedere organisatie is onderhevig aan veranderingen, heeft medewerkers met verschillende (informatie)behoeften en wil dat IT-gerelateerde transities vlekkeloos verlopen. Natuurlijk is het hierbij van essentieel belang dat je kennis hebt van type organisaties en haar reilen en zeilen.

Veel technische kennis is hierbij zeker geen vereiste. Ik wil niet beweren dat de vrouw op nummer 24, die niet zonder externe hulp een nieuwe browser kan installeren, zich zou kunnen wagen aan de opleiding. Maar om het op te blazen tot Steve Jobs-achtige proporties: gelukkig niet.

Macintosh

Onder het genot van een frisse McIntosh (Niks mis met Canadese appels!) bedenk ik me dat Business IT & Management eigenlijk lastig te classificeren is. Een vreemde eend in de bijt. Aan de andere kant is de coördinerende kant van de IT-afdeling eigenlijk de Alpha onder de Bèta’s – een onmisbare schakel in de keten van bedrijfsprocessen.  Welnu, het stereotiepe beeld van een IT’er is zojuist ontkracht.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *