De belangrijkste zin van netwerken

netwerkenMijn vorige blog heeft heel wat commentaar opgeleverd. En dat allemaal door de eerste zin. Ik schrijf daar namelijk dat ik vrijgezel ben. Gelukkig leidde dit niet tot bijzondere LinkedIn contactverzoeken maar wel tot vragen bij de mensen die mij wat beter kennen.

Ik ben niet meer single. En ik ben al een tijdje niet meer wanhopig. Toen ik uit het spreekwoordelijke raam sprong een jaar geleden viel ik namelijk niet neer op de grond, maar in een net. Mijn netwerk.

Netwerken Koffie CoachWat is er gebeurd?

Mijn logo is voor mij ontworpen als vriendendienst. Mijn eerste klant komt uit mijn netwerk. Mijn tweede coachee ken ik via een niet nader te specificeren dating app. Mijn derde klant was een familielid van een vriendin. Mijn derde klant is via Facebook bij mij terecht gekomen. Ik ken mijn partner via de eerder genoemde niet nader te specificeren dating-app.

Ik ben intussen ook niet meer alleen maar coach. Ik wilde mijn coachingstechniek als eerste toetsen, op mijzelf. Ik begon mij af te vragen wat mijn stoutste droom was. Ik wilde graag mijn eigen liedjes schrijven en zingen. Ik ben toen in contact gekomen met een muzikant, via een gezamenlijke vriendin en begonnen met opnames. Ik werk nu samen met nog meer muzikanten die ik ken via een muzikanten website en mijn netwerk. Ik ga binnenkort misschien een nieuwe uitdaging aan in het buitenland. Hoe ik aan deze baan kom? Je mag drie keer raden:

mijn netwerk

netwerken social mediaGaat niet vanzelf

Jouw netwerk zal niet spontaan uit zichzelf jou helpen. Je moet eerst zelf geven. Dit doe je door te delen. Dit is heel simpel. Je vertelt aan mensen wat er aan de hand is, wat je nodig hebt en wat je wilt en doet. Je deelt het op jouw social media.

Ik moet toegeven dat ik zelf nog geen fervent Twittergebruiker ben en ik de nut van Pinterest nog niet helemaal zie. Tot nu toe heb ik Pinterest alleen nog maar gebruikt voor het maken van een moodboard voor mijn toekomstige cd-hoes, en aangezien ik zoals je leest geen held ben in het schrijven van korte tekstjes zal er nog weinig gekwetterd worden op mijn Twitteraccount. Ik gebruik social media als het mij kan helpen en waar het passend is bij mij.

Het mooie is, deze formule werkt voor iedereen die gebruik gaat maken van zijn of haar netwerk. En nog mooier is, wij hebben allemaal een netwerk en een account voor welke social media dan ook is binnen een paar minuten aangemaakt. Fijn toch?!

Denk daarbij wel even aan wat jouw openingszin wordt.
Die eerste zin, daar zit het ‘m in!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *