De gekte is weer begonnen

[[image:leaseauto.jpg::left:0]]Bij mij bestond de ijdele hoop dat we met z’n allen wat geleerd hadden van de gekte rond het jaar 2000. De markt trekt nu een beetje aan en het tegendeel is alweer bewezen. Eerder op deze weblog sprak ik mijn verbazing uit over het afschaffen van de lease-auto door Ordina. Dat vond ik niet verstandig in een aantrekkende markt. Nu is er al weer een werkgever die mensen probeert te lokken met maar liefst twee auto’s van de zaak. Dat dit wellicht helemaal niet zo aantrekkelijk is doet er niet toe. Als het maar aandacht trekt en dat doet het. Gelukkig vernam ik ook weer een aantal goede initiatieven.

Dat de arbeidsmarkt daadwerkelijk aantrekt is de laatste weken goed merkbaar. Diverse barometers kennen een stijgende trend. Intermediair is in tijden niet zo dik geweest. Goede tijden dus weer voor de vacaturebanken, advertentieverkopers en de werving- en selectiebureau’s. Voor menig P&O-er betekent dit de komende tijd weer veel kaf van het koren scheiden. Ook kun je weer rekenen op veel verstorende telefoontjes, e-mail (spam) en stappels post.

Aanmerkelijk positiever werd ik van het bericht dat Philips en de Haagse Hogeschool een aanmoedigingsprijs hebben ontvangen van de Human Talent Trophy. Philips heeft het netwerk van de eigen medewerkers gebruikt voor het werven van schaarse SAP-ers. Op zich geen echt innovatieve oplossing, maar gezien de omvang wel uniek. De Haagse Hogeschool riep allochtonen op om te solliciteren, ook als het cv niet helemaal matchte. Dit laatste initiatief waardeer ik zeer. Je kunt namelijk wel zoeken naar schapen met vijf poten, maar je kunt ook gewoon zelf schapen met drie poten ontwikkelen.

Dit laatste zal ook in de blijkbaar nu al weer verhitte IT-markt moeten gaan gebeuren. Mensen met geen of onvoldoende IT-kennis opleiden. Wellicht dat dit kan middels bananeruil. Volgens IntermediarPW ziet 80% van de P&O-ers daar wel iets in. Dat was dan vooral in het kader van het verkleinen van de woon-werkafstand. Maar waarom dit niet inzetten in het kader van loopbaanmobiliteit?

Ik hoop dat iedereen het hoofd koel houdt de komende tijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *