De Wereld Werft 2012, plenaire afsluiting Holland Heineken House met Randstad

Holland-Heineken-HouseKijken of ik de luiken bij De Wereld Werf kan openhouden met de laatste spreker  van Randstad (Monica van Zeijl) die iets gaat vertellen over het Holland Heineken House, maar er is nog geen Heineken helaas. Daar is het inmiddels wel de tijd voor (17:31). Nog even doorbijten. Maar volgens mij heb ik dit verhaal al eens gehoord van Renate Deken, toch? We gaan het meemaken.In 1992 was er de eerste keer een HHH bij Barcelona. Inmiddels de 11e editie achter de rug met London. Honderdduizend bezoekers in achttien dagen, oeps. Wat facts:

  • 35.000 snacks
  • 8.000 diners
  • een dagelijkse krant
  • 34 biertaps (yeuh!)

Shock: het is geen volledig betaalde baan, maar ze hebben sollicitanten genoeg om in Nagano 25 in London inmiddels 275 crew members te vinden.

Het is een interne co-productie van Randstad NL en Randstad UK. Want de afwassers zijn locals ;-) Recruitment gebeurde in tweede helft 2011. HR Management in eerste helft 2012, inclusief het managen van de POD, jawel de “Post Olympische Depressie”, die bestaat!

In de branding is Randstad er op gericht om het als een once in a lifetime experience te benadrukken. Mensen kunnen doorgaans geen twee keer meedoen, tenzij……er zijn altijd uitzonderingen dus.

Men heeft een bijzonder pakket arbeidsvoorwaarden gericht op ontzorging (woon-werk verkeer, arts, vervoer, borrel, verblijf, wifi), niet op de vergoeding. Veel Vitamine A (Aandacht) is daarbij de sleutel volgens Monica.

Er is toch nog aardig wat diversiteit in wat men zoekt, niet alleen bar en bediening, maar ook technische, beveiligings- en financiële mensen. In de werving zet men heel veel kanalen in. Naast traditioneel ook “Hart van Nederland”, Radio 538, Wereldomroep, BNN Today, maar maar natuurlijk ook veel via sociale media (Facebook, Twitter en LinkedIn). Maar wel alles erop gericht kandidaten te laten landen op www.randstad.nl/hollandheinekenhouse.

Cijfers: in week 1 van de werving meer dan 1000 tweets, retweets, mentions. 1600 keer gedeeld op Facebook. Na 4 weken werving heb je dan 3.400 sollicitanten, waarvan 2000 sollicitanten voor bar medewerker. Hoe te funnelen naar 1000 geselecteerden en 700 interviews? Door gewoon de ervaringseis te verhogen en hard te selecteren op buitenland ervaring. Best OK als je 275 mensen werft uit 700 interviews, met zelfs nog een reservebank van 75. Da’s 1 op 2 als ik nog kan rekenen.

Hé, in het filmpje blijken ze ook oud-Olympiërs in te zetten in de selectie, waaronder Peter Blangé. Nu wordt het leuk: wat doen mensen normaal, wat in het HHH. Er blijken kroegbazen, aankomend en ex-topsporters en artsen in opleiding tussen te zitten.

Zat er wat nieuws tussen? Beetje, vooral omdat ik nu beter heb opgelet omdat ik aan het bloggen was ;-) Als congresganger laat ik me vaal veel te veel afleiden door tweets en mail. Had ik nu geen kans voor. En dan nu…..BIER!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *