Digital marketing, de voor- en nadelen

digitale marketingDigital marketing, dé manier van marketing via online en interactieve media kanalen en concepten. Van websites, zoekmachineoptimalisatie, zoekmachinemarketing, pay-per-click-advertising tot social media. Van het versturen van een nieuwsbrief tot een sms. En meer. Daarmee is digital marketing een enorm brede vorm van marketing die ook nog eens sterk aan verandering onderhevig is. Tegelijkertijd is digital marketing onmisbaar om als merk indruk te maken: als je op internet niet goed in beeld bent, waar ben je dan?

Voordelen
De voordelen van digital marketing zijn even groot als de mogelijkheden. Zo is digital marketing erg toegankelijk doordat je tegen relatief lage kosten een grote doelgroep kunt bereiken op een persoonlijke manier omdat de meeste media het mogelijk maken om vrij gericht je doelgroep te targeten. En: digital marketing is heel goed meetbaar. Met de juiste analytics weet je wat wél werkt of juist niet. Zo haal je maximale resultaten uit relatief lage investeringen.

Nadelen
Waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Zo moet je voorkomen dat de ontwikkelingen op het vlak van digital marketing je inhalen. Voor je het weet, loop je achter en sla je de plank mis.  Is er ‘opeens’ een nieuw social medium opgedoken, heeft Google z’n algoritme drastisch veranderd of past LinkedIn z’n instellingen aan, is sms’en uit de tijd en neemt Whatsapp de koppositie over. Ook de wensen van de gebruikers veranderen per dag. Als digital marketeer moet je elk moment weten wat er werkt.

Tips voor actuele doeltreffende digital marketing anno 2015

Begin juli, om precies te zijn 6 tot 10 juli aanstaande, kun je up-to-date kennis opdoen tijdens de internationale summercourse The Power of Digital Marketing, een absolute aanrader. Ga voor meer informatie / direct aanmelden naar de  website van La Salle Almere.

En/of download deze handige whitepaper, waar Beeckestijn de 6 digitale marketingtrends van 2015 voor je op een rij heeft gezet.

Nog meer weten over digital marketing? Bekijk deze handige infographic van Agency Platform:
Wat is digital marketing? - Infographic

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *