Draagvlak

[[image:luidspreker.jpg:luidspreker:left:0]]Ondanks de vele berichten over massaontslagen en personeelsstops zijn er ook bedrijven die de wervingskraan vol open zetten. Zo is Logica met een twee spots op tv (“voor de branding”) en werft Imtech personeel via radiospots (thedutchguy.nl). Hoewel de economie tegenzit, zijn dit op personeelswervingsgebied usual suspects.
Een andere partij die momenteel actief is met ‘personeelswerving is uitzendbureau Unique. Unique is een campagne gestart voor het werven van uitzendkrachten.

Als boegbeeld voor deze campagne wordt muzikant Van Velzen ingezet. Als uitzendkrachten zich inschrijven bij het uitzendbureau maken ze kans op kaarten voor een concert van Van Velzen. De campagne wordt via de radio en outdoor aan de man gebracht. Tot zover niets geks.

Alleen het moment waarop Unique met deze campagne komt is wat vreemd. ICT-dienstverleners die tegen de trend in personeel werven kan ik begrijpen. Een uitzendbureau dat juist nu een campagne start om (voldoende) flexibele arbeidskrachten in het bestand te hebben is iets heel anders.

Afgelopen week bleek nog dat de werkloosheid in december onder jongeren met 5% is toegenomen. Juist die doelgroep die Unique met de Van Velzen-campagne aanspreekt. En ook mijn contacten in de uitzendwereld verzekeren mij dat de toestroom van kandidaten die zich inschrijven bij uitzendbureaus op dit moment zeer behoorlijk is.

Het blijft dus vreemd. Maar niet zo vreemd meer als je weet dat Unique anderhalf jaar bezig is geweest draagvlak te krijgen voor deze actie. De wereld zag er anderhalf jaar geleden natuurlijk heel anders uit. Toen leek het de kip met de gouden eieren. Een populaire artiest aan je merk verbinden om schaarse uitzendkrachten aan te trekken.

Maar ja, een doorlooptijd van anderhalf jaar blijkt nu iets te lang. En da’s jammer, want het idee erachter is natuurlijk prima. Hopelijk heeft het dan ook een positieve uitstraling naar het merk én vergeet de doelgroep deze campagne (voorlopig) niet. Unique heeft dan een voorsprong op de concurrentie als de arbeidsmarkt weer aantrekt.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *