Een nieuw jaar met nieuw kansen

geluk-2Het jaar 2009 is afgesloten. Een jaar dat voor waarschijnlijk de meesten van ons heel anders is verlopen dan we hadden gedacht, en ik denk dan we hadden gehoopt. Wat begon in juni 2008 met slechte berichten over de financiële markten heeft zich ontwikkeld tot redelijk dramatische gevolgen voor de meeste markten. Voor veel mensen heeft dit geleid tot onzekerheid, en voor velen zelfs tot ontslag. Ontslag op een moment dat de banen niet voor het opraken liggen en de komende maanden ook nog niet voor het oprapen zullen liggen.

Ja, gelukkig is er spraken van economisch herstel. Maar dat herstel is nog heel voorzichtig en kwetsbaar. En als je wel wilt werken maar de baan nog niet hebt gevonden, zijn dit vaak beroerde tijden. Ik weet hoe dat voelt want ook ik was ooit “ervaringsdeskundig” op dat gebied. Naast de rol van werkeloos ervaringsdeskundige ben ik helaas ook ervaren om mensen te moeten ontslaan. Dat is absoluut niet leuk voor mijn (oud)collega’s die het is aangegaan en is en ook allerminst leuk voor mij.

Maar zoals altijd ….. als je kwaliteiten hebt en je blijft je beste beentje voorzetten dan komt die leuke baan ook weer op je pad.

Maar terugkijkend op 2009 kan ik ook simpel vaststellen dat het een jaar is geweest waarin ik weer veel geleerd heb. En wat ik opnieuw heb vastgesteld is dat ik nog steeds gelukkig en gezond ben, drie fantastische kinderen heb en een net zo’n fantastische vrouw en hele waardevolle familie en vrienden heb. M.a.w. het is makkelijk om te blijven herhalen dat het een slecht jaar was maar het gaat uiteindelijk niet om de economie en geld maar om familie, vrienden en gezondheid. En wat alle drie de zaken betreft kan ik mij heel gelukkig prijzen.

Toch hoop ik (en ben daarvan overtuigd) dat 2010 een beter economisch jaar voor ons allen zal worden dan het afgelopen jaar.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *