Eén zwaluw maakt nog geen lente!

zwaluw

Gelukkig is het inmiddels officieel; de recessie is voorbij (economische groei kwartaal 3 met 0,4%)! Is dit een korte opleving van de W-vormige economie en zal er dus wederom een recessie volgen, of zitten we definitief in een opgaande lijn in de V-vormige economie? Wie zal het zeggen..? Ik al zeker niet want de resultaten van ons kantoor kunnen niet maatgevend genoemd worden voor de ontwikkelingen binnen de Nederlandse economie. Maar toch …? Sinds bijna anderhalve maand stellen wij echt een forse stijging vast van het aantal te bemiddelen ICT vacatures. Dit zowel bij reeds bestaande als ook bij nieuwe klanten van zowel enkele vacatures als ook van nieuwe teams. Daarnaast blijkt uit gesprekken met HR Managers dat men ons wil inhuren voor het invullen van meerdere gebudgetteerde vacatures voor 2010. Zijn we daarmee definitief uit het dal? Nee dat zeker niet maar het geeft ons wel goede hoop op een herstel van de economie, die wat ons betreft een V-vormige economie is. Daar doen wij allemaal uiteindelijk ons voordeel mee.

3 antwoorden
 1. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Karst @Bruno Voor wat het waard is, ik zie ook een aantrekkende vraag. Klanten én kanddiaten blijven echter voorzichtig. Het is moeilijker de match te maken. Kandiaten nemen minder snel risico en de klant wacht op de perfecte kandidaat.

  Beantwoorden
 2. Karst Dollekamp
  Karst Dollekamp zegt:

  @Bruno Wat betent “het wortelteken”? Ik deel je mening over de waarde van de aandelen Randstad. USG People voorziet vanaf eind Q1 2010 en volgende ook weer een hertel. laten we hopen dat deze positieve tekenen de juiste tekenen zijn…….

  Beantwoorden
 3. Bruno Braakhuis
  Bruno Braakhuis zegt:

  Mijn vermoeden is die van het wortelteken. Alles draait om vertrouwen. Ik zie daarin geen springvloed, maar wel een langzaam herstel. De diepte van de recessie heeft mensen heel voorzichtig gemaakt. Het vertrouwen in de banken is nog niet hersteld. De werkloosheid zal in bepaalde sectoren nog oplopen door eerder aangekondigde reorganisaties.
  Een goede indicator is het aandeel Randstad. Sinds 28 november zit het aandeel in de lift en is het van €30 naar €34 gestegen. Dat zijn hoopvolle cijfers.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *