EmploIT 2.0

EmploIT logoDe afgelopen weken hebben we – met name Nikolai Zauber (design) van NIKOLAI NL Design Studio en Peter Horsten (migratie/hosting/techniek) van GOYELLO – aan de achterkant hard gewerkt aan de re-launch van EmploIT. We hebben de redactie teruggebracht naar een kleinere groep, die echter wel committed is om bij te dragen op regelmatige basis. Een voorwaarde voor een succesvol blog. Als nieuwe blogger hebben we Marcel de Jong van Hebbes mogen verwelkomen. Wat is er allemaal veranderd?

Focus op authenticiteit en verhalen uit de praktijk
Er zijn al voldoende blogs die focussen op de laatste nieuwtjes, opinies en onderzoeken. Met EmploIT willen we ons richten op authentieke ervaringen uit de praktijk van onze bloggers en lezers. Welke dilemma’s maak je mee. Of welke mooie verhalen kun je vertellen uit je eigen ervaring.

Vaste rubrieken
We gaan starten met een aantal vaste rubrieken en hopen die nog verder uit te breiden. Zo zal Bruno Braakhuis, Hoofd MVO bij Van Lanschot, gaan schrijven over de MVO aspecten van ICT, internet en social media, maar ook die van personeel en loopbaan. Wiljo van Essen, Community Manager bij IKKI zal een rubriek”The making of” van bedrijfsprofielen op IKKI verzorgen. John van Vroenhoven van Youropi zal zijn ervaringen met jullie delen over het personeel wat hij tegenkomt in alle horeca gelegenheden die hij bezoekt tijdens zijn vele city trips. Zelf zal ik regelmatig een”Professional in het zonnetje” zetten, waarvan ik vind dat het een topper is, maar waar het al te lang duurt dat hij de job heeft, die hij zoekt. At no charge uiteraard!

Twitter integratie
Aan de rechterzijde zie je een real time feed met de laatste tweets van de redactie van EmploIT, zodat je live kunt volgen wat ons allemaal bezig houdt. Ook heeft EmploIT nu een eigen Twitter account: @EmploITBlog. Dus als je ons iets te melden hebt, kan het ook daar.

Adverteren/ Vacatures
Ook een blog kost geld hebben we de afgelopen tjij ontdekt. Dus gaan we het publieke in de gelegenheid stellen te adverteren met vacatures of een andere advertentie om zo het blog mede te financieren. Die advertenties kun je in de blogrol herkennen doordat er [VACATURE] of [ADVERTENTIE] voor staat. Als je daar geen zin in hebt, kun je die dus eenvoudig skippen. Ook wordt het mogelijk om via het Google inhoudsnetwerk op EmploIT te adverteren. Meld je hier aan als je wilt adverteren op EmploIT.

Doorplaatsen naar andere (social) media
Direct onder het artikel vind je de mogelijkheid om een artikel te posten naar je Linkedin Groups, nuJIJ, Delicious, Google Bookmarks, Twitter, Facebook, MySpace en nog veel meer. Als je een post leuk vind, deel het dan met je netwerk, zodat we een nog grotere community worden.

Lid worden van de EmploIT community op Linkedin
Rechts naast de artikelen heb je de mogelijkheid om direct lid te worden van de EmploIT Readers Community op Linkedin. Daar zijn alle bloggers al aangesloten en kun je dus netwerken met je collega-lezers en de bloggers van EmploIT. Ook vind je er de favoriete blogs van de redactieleden met news feeds.

Zelf blogger worden?
Heb je ook een passie voor ICT, internet en social media en de impact daarvan op werk, loopbaan en mensen en heb je een scherpe pen. Meld je aan als blogger. Als blogger mag je na vier inhoudelijke artikelen een gratis advertentie of vacature plaatsen op EmploIT.

De cijfertjes
Ook kun je nu heel goed zien wat de meest recente reacties zijn, welk artikel  het meest besproken is en welk artikel het meest gelezen. Momenteel staat Werving en Selectie 2.0 van Wiljo bovenaan (meer dan 6000x!). Ook onze statistieken zijn als vanouds openbaar, evenals onze Technorati Authority. Die is helaas wat ingezakt door de relatieve rust op EmploIT van de afgelopen maanden. Maar dat gaan we veranderen ;-)

Feedback
We zijn erg benieuwd wat jullie er van vinden en horen dan ook graag jullie reacties. Hieronder, via de contact pagina of gewoon op Twitter @EmploITBlog. Veel leespleizer!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *