En de beste digitale sollicitatie-ervaring 2009 is……

[[image:logo_digitaal_werven.jpg:Digitaal Werven:left:0]] ……..Tsja, dat mag ik nog niet zeggen, omdat de uitreiking pas op woensdag 3 december bij Seets2Meet in Utrecht is. Meld je aan, want dit wil je niet missen. Als jurylid mag je natuurlijk niet vooraf uit de school klappen. Wat kan ik er dan wel over zeggen?

Nou, nog best veel. Dat zelfs de winnaar en de runner-up nog wat verbeteren kunnen aan hun wervingssites en daarin ook nog van elkaar kunnen leren. Dat je als jurylid voorzichtig moet zijn met je eigen smaakvoorkeuren. Want je moet natuurlijk wel beoordelen indachtig de doelgroep waarvoor een site is gemaakt. Grappig was ook dit keer weer dat de puntenscore van het objectieve vooronderzoek – wat de negen genomineerden had opgeleverd – wederom geen indicatie was voor wie de uiteindelijke prijswinnaar werd.

Ook is het klaarblijkelijk nog steeds moeilijk de wervingssites een integraal onderdeel te laten zijn van je corporate site, getuige het grote aantal met redirects naar themasites. Ook het integreren met back-office systemen blijft voor vele partijen een uitdaging. Ook voor ons bij e-people trouwens. Verder vielen mij toch ook nog veel slordigheidsjes op, die met goed testen volgens mij eenvoudig te verhelpen zijn. Afwerken is klaarblijkelijk nog steeds niet makkelijk.

Dit jaar, net als vorig jaar, kwamen we met de jury al snel tot twee partijen die eruit sprongen – ik zeg natuurlijk niet welke – waar we vervolgens lang over hebben gediscussieerd en mensen ook nog van mening gewisseld zijn door argumenten van andere juryleden. Een mooi proces. Sommige leden hadden namelijk goede dingen gezien, die anderen over het hadden gezien, en omgekeerd. Nieuwsgierig?

De genomineerden zijn in alfabetische volgorde:
* Accenture
* Caesar
* Movares
* Oranjewoud
* Ordina
* PwC
* TamTam
* Tennet
* Vodafone

Ik ben benieuwd naar jullie mening over deze sites, maar helaas gaat ie de jury uitspraak niet meer beïnvloeden. Het is wel leuk om op 3 december jouw lijstje naast dat van de jury te leggen. Zie ik je dan?

2 antwoorden
  1. Marco
    Marco zegt:

    Eigenlijk verwacht ik wel een post van je Bas over de overwegingen, wat voor jou persoonlijk de doorslag gaf, etc.
    Ik heb zelf gisteren op mijn eigen blog (www.interimintelligence.nl/blog.php) de site van TenneT onder de loupe genomen. En ik kan me voorstellen waarom TenneT tot winnaar is uitgeroepen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *