Even iets heel anders….of toch niet?!

Zondag a.s. (15 oktober) doe ik mee aan de Amsterdam Marathon. Ben erg benieuwd wie van onze bloggers/columnisten dit jaar meedoet (aan de hele, de halve of de 10 km). Ik weet dat Huub van Zwieten van Talent First vorig jaar heeft meegedaan en ook Louis Kinsbergen van Emexus. Het grappige is dat ik ontdekt heb dat duurlopen heel veel heeft gedaan voor hoe ik in mijn werk sta.

Ik ben in oktober 2003 gaan duurlopen bij een loopgroep in Amsterdam (Team 10). Op dat moment woog ik 90+ kg en kon de hoek van de straat nog niet op een drafje halen. Oktober 2004 liep ik mijn eerste marathon en woog ik 74 kg. Da’s natuurlijk allemaal fantastisch, maar ik wil het hier over de neveneffecten hebben op je werk. Ik heb zelf namelijk ontdekt dat lopen je in een heel andere mentale staat brengt, waardoor je ‘onoverkomelijke’ problemen met klanten ineens heel anders ziet en voor jezelf een oplossing weet te creëren. Ook heb ik ontdekt dat de vermoeidheid die je voelt na een dag werken, vaak wegvalt met het lopen: mentale ontspanning door fysieke inspanning. Sowieso is mijn algehele stress niveau gedaald en ben ik, volgens mijn vrouw, een prettiger mens geworden. Misschien zou je het ook eens kunnen proberen. Oh, ja en nog wat. Er lopen opvallend veel ICT-ers hard, valt me op. Inmiddels heb ik al aardig wat business en kandidaten (onbedoeld) opgedaan door het lopen. ’t Is maar dat je het weet.

3 antwoorden
 1. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  Even opscheppen. Ik heb hem in 3:19:56 gelopen en daarmee met 4 seconden speling de startlimiet voor de Marathon van Boston (3:20:00 voor mannen tussen de 40 en 45 jaar) gehaald, de oudste marathon ter wereld. Ik heb me gisterenavond nog ingeschreven als deelnemer voor de 111e editie op 16 april 2007, een droom wordt werkelijkheid.

  Beantwoorden
 2. Bas van de Haterd
  Bas van de Haterd zegt:

  @Wilco, daarom gaan we dus dinsdag squashen, gewoon training voor je om niet laatste te worden :)

  Maar ik herken het wel, dat fysieke gesteldheid ook veel effect heeft op het werk. Ik heb al een tijd (sinds verhuizing) niet meer gesport (m.n. squash) en ik merk dat ik emotioneel aan de limiet zit door hoge werkdruk, maar fysiek veel te veel energie over heb.

  Fietsen is meer mijn ding dan lopen, en ik weet nu ook dat ik dus nooit bij Sogyo moet gaan werken. Dan sta ik elk jaar taarten te bakken :)

  Beantwoorden
 3. Wilco Verdoold
  Wilco Verdoold zegt:

  Heel herkenbaar stukje, zowel het effect als het feit dat veel IT-ers hardlopen.\nNaast het persoonlijke positieve effect kan je het ook als organisatie inzetten dus het past prima op emploit ;-) \n\nWat voorbeelden en ervaringen van wat wij doen en gaan doen.\n\nSogyo heeft met twee business teams meegedaan met de dam tot dam loop dit jaar. Ter voorbereiding hebben we wekelijks een groepstraining gedaan, super voor de teamgeest. Zelf een aantal alumni doen mee met de training. Het was een groot succes. Wat o.a. blijkt uit het feit dat dan de dam tot dam een grote groep mensen zich gelijk individueel ingeschreven voor de zevenheuvelloop.\n\nDit jaar hebben we voor de tweede keer onze jaarlijkse SRATB (Sogyo Run Around the Bush) georganiseerd. We zijn gevestigd op een landgoed in De Bilt waar je prima lunch wandeling kunt maken van zo

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *