Geef ze een kans!

[[image:geef_ze_een_kans.jpg::left:0]]De flexibilisering van de arbeidscontracten lijkt van de baan. Maar recent heb ik het nut er van weer ervaren. Een oudere sollicitant met weinig opleiding plaatste ons voor een moeilijk besluit. Geven we hem een kans …..?

Ik ben een groot voorstander van mensen een kans geven. Voor een werkgever kan dit echter behoorlijk risicovol zijn. Hier in Polen (daar heb ik mijn bedrijf) zijn de arbeidscontracten een stuk flexibeler. Een projectcontract van een paar maanden komt veel voor. En voor de werkgever is dat ook fiscaal aantrekkelijk. Dat stimuleert zeker het inzetten van mensen, ook bij enige twijfel. Want mocht het niet klikken, dan heb je een opzegtermijn van 2 weken!

Zo'n maand geleden spraken wij met een oudere sollicitant, een software ontwikkelaar. Een self-made man zonder relevante opleiding. Met veel zelfstudie had hij zichzelf gevormd. Zijn CV zag er goed uit. De indruk die hij maakte was minder. Nog los van het feit dat hij ook behoorlijk "rook", communiceerde hij moeizaam (in het Engels). Gelukkig was het beter in het Pools. Toch bleef de twijfel. Een beoordeling van zijn werk stemde ons positief.

Onze twijfel heb ik met hem gedeeld. Hij begreep het meteen. Ons aanbod om een maand bij ons te komen werken greep hij met beide handen aan. Nu weet ik dat hij de afgelopen weken ongelooflijk zenuwachtig was. Hij twijfelde of we met hem verder zouden willen. Gisteren heb ik hem verteld dat we hem graag een contract aanbieden. Hij heeft verbeterpunten, maar zijn mentaliteit is geweldig. Een probleem is geen probleem. Hij zoekt tot hij een oplossing heeft gevonden. Een mentaliteit die ik zeer waardeer.

Gisteren hebben we iemand erg blij gemaakt. Een gegeven kans is opgepakt. Wat is het leven dan toch mooi!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *