Gezinsvriendelijk personeelsbeleid

Al eerder schreef ik over de balans werk – privé. Juist nu is het zaak voor de werkgever daar in zijn personeelsbeleid rekening mee te houden. Dit betekent soms ruimhartig zijn bij het toewijzen van een verzoek om parttime te gaan werken. Af en toe eens een thuiswerkdag toestaan om de kinderen van school te kunnen halen. Gewoon rekening houden met ieders belangen. Levert altijd een win win situatie op. In dat kader viel mij de advertentie van Ordina in de Intermediair op.

[[image:ordina_copy2.jpg::center:0]]
Ordina organiseert een aantal recruitment events om in contact te komen met toekomstige werknemers. Op 9 september kun je kennis maken met Ordina in dierenpark Amersfoort. De meest opvallende zin van de advertentie: “(…) en neem je gezin mee”. Kijk, dat geeft meteen een goed gevoel. Dat is een werkgever die aangeeft oog te hebben voor de privé-situatie. Maar zoals altijd, wat extern gecommuniceerd wordt, moet intern kloppen. Ik hoop dat Ordina dit beseft en ernaar handelt. Ook de recruitmentsite van Ordina ziet er wat dat betreft hoopgevend uit. Benieuwd hoe succesvol deze actie van Ordina is.

2 antwoorden
  1. Bas van de Haterd
    Bas van de Haterd zegt:

    Iets dat Atos al jaren doet. Op een zaterdag een recruitment event voor het hele gezin houden. Meestal overigens zelfs met referrals. Dus: heb je een vriend die voor ons wil komen werken? Neem hem mee en we geven jullie en jullie beide gezinnen een gezellige dag (ik weet o.a. dat ze dit in het Stadion van Groningen hebben gedaan) en ergens die dag moet pappa (de pappa die komt solliciteren) nog even een half uurtje met een recruiter praten. Eerste gesprek.

    Werkt erg goed en verlaagt de drempel voor referrals.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *