Goed zo Finalist!

Automatiseringsgids komt met het bericht dat Finalist IT Group nu studiebeurzen gaat geven aan veelbelovende VWO-ers om Informatica te gaan studeren.

Dat vind ik nog eens een prima signaal en van lef getuigen. Hoe vaak hoor je niet in de sector dat opleiden geen zin heeft, ”omdat je dat toch voor de concurrent doet”. Met dit initiatief wordt de vijver zelf vergroot, waar uit kan worden gevist in plaats van met zijn allen achter dezelfde mensen aan te lopen en zo de prijs op te drijven. Finalist kijkt hiermee structureel over een conjunctuurcyclus heen en doorbreekt daarmee (hopelijk) de varkenscyclus. Al eerder startten ze het initiatief om samen met Holland Open de programmer zomer te organiseren, die vandaag in Media Plaza wordt afgesloten. Wie volgt………..

2 antwoorden
  1. Bart de Kruiff
    Bart de Kruiff zegt:

    Teveel ligt de nadruk op de resultaten en te weinig op het mechanisme wat voor de resultaten zorgt. Het is als de kip en het ei: focus op de kip zorgt voor goede eieren. Deze boerenwijsheid heeft Finalist kennelijk helder voor ogen. Hartstikke goed, en heel wat productiever dan kandidaten lokken met balonvaarten … mij staat trouwens nog helder voor ogen in welke sneltreinvaart de balonvaarders uitgerangeerd werden, jullie ook?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *