Het Mojave Experiment!

[[image:microsoft-windows-vista_copy1.jpg:Microsoft Mojave?:left:0]]Nee dit is niet de titel van de nieuwe Stephen King, maar een heus experiment van Microsoft! Morgen (29-07-2008) komt Microsoft met een reclamefilmpje ter promotie van Microsoft Vista. Niets nieuws zou je zeggen, behalve misschien dat het wat aan de late kant is. Wat heeft men gedaan?

Afgelopen week heeft Microsoft een grote groep Vista-haters uitgenodigd in San Fransisco uitgenodigd voor een zogenaamde "sneak preview" van een nieuwe Microsoft besturingssysteem met de codenaam: Mojave.

Zo heeft men de groep Vista-haters gevraagd naar hun ervaringen met Vista. Deze uitlatingen zijn vastgelegd op film. Vervolgens kreeg de groep een productdemonstratie van een tiental minuten. Op Cnet valt te lezen dat een ruime meerderheid van de aanwezigen zeer positief was over hetgeen ze gezien hadden. 

Hiermee had Microsoft eigenlijk de reacties die men bij de lancering graag gezien had. Echter deze werd overschaduwd met negatieve geluiden en dat zorgde ervoor dat zowel de gewone consument als de zakelijke markt heel erg afwachtend was en is met de implementatie van Vista. Op mijn eigen laptop draai ik al een hele tijd Vista en ik moet toegeven dat ik zeer weinig problemen ondervind, heb wel de sidebar eraf gehaald. Zoekfunctie ideaal, minpuntje blijft het opstarten en afsluiten, daar was XP toch sneller in (in ieder geval in mijn situatie). 

Microsoft was eigenlijk bijna verplicht om een andere strategie te gaan volgen, mede omdat Apple op hun eigen thuismarkt steeds meer terrein aan het winnen is.

Morgen gaan we de aanval vanuit Redmond zien op de speciale website: https://www.mojaveexperiment.com/. Ik ben benieuwd wat voor resultaten men hiermee gaat boeken en vooral wat de reacties van de groep genodigden zijn na de mededeling dat ze naar een "Vista" demonstratie hebben gekeken. Dat zou wel eens voor leuke "cognitieve dissonantie" reacties kunnen zorgen bij de bezoekers.

Bronnen:

3 antwoorden
 1. Wiljo
  Wiljo zegt:

  Tja het zat er inderdaad dik in, sommige reacties zijn inderdaad over the top! Maar goed, positief vind ik wel dat Microsoft lekker tegengas geeft. Ben benieuwd wat het ze oplevert!

  Beantwoorden
 2. Jack
  Jack zegt:

  Inmiddels is ook gebleken dat deze deelnemers gewoon gecast zijn, en dat we hier te maken hebben met een leuke sketch. Dit is in scene gezet. Zelden heb ik Amerikanen zulke taal horen gebruiken, over een software-programma. Grappig ook om te zien dat men in de eerste instantie zelf mag ploeteren, en in tweede instantie alleen maar kunnen kijken….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *