ICT Sollicitatietip 2: Bouw je eigen merk IK®!

merk ikWat is er reeds over je op het internet gepubliceerd?

Voordat een mogelijk geïnteresseerde werkgever een kandidaat uitnodigt voor een eerste gesprek, wordt steeds vaker eerst een check op het internet uitgevoerd.

Heb je een LinkedInprofiel, sta je op Facebook, heb je een eigen website, ben je actief op fora, wat is je ranking op Stackoverflow? Wat je vanuit je eigen naam communiceert, bouwt je eigen merk IK. Dit merk IK zal, zonder dat het vooraf wordt gemeld, zwaar bijdragen aan je kwalificatie als sollicitant.

Ik raad je aan om je eigen naam eens te googlelen. Wat zijn de resultaten? Word je geconfronteerd met een artikel waar je zelf het bestaan niet eens van weet en waar je niet blij mee bent?

Ikzelf heb een keer op een ongelukkige wijze over een onderwerp geblogd. Dat artikel kwam als nr, 4 in google als je op mijn naam googlede. Dat vond ik zeer onprettig en gaf wat mij betreft een verkeerd beeld van mijn eigen Merk IK. Gelukkig heb ik dat artikel kunnen laten verwijderen.

Over het onderwerp social media en solliciteren kan ik blogs vol schrijven. De belangrijkste twee regels zijn:

  1. Zorg dat de informatie op het internet je niet schaadt in je (professionele) omgeving;
  2. Zorg dat je werkhistorie de je communiceert via Linkedin, je eigen website of andere media niet conflicteert met het CV dat je overlegt aan een mogelijk toekomstige werkgever.

Ik weet het, dit klinkt te suf voor woorden maar ik kom het bijna dagelijks tegen in mijn werk dat deze verschillende informatiebronnen onvoldoende matchen!

Dus check regelmatig je eigen Merk IK!

Merk ik - Wie ben je?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *