In het land der blinden…..

Het kan soms erg snel gaan op internet. Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn eerste post ben ik nog niet bepaald een echte blog-veteraan, laat staan een expert. Toch werd ik twee geleden gebeld door een bestuurslid van Recruiters United om te vragen of ik als ‘deskundige op het gebied van blogging en recruitment’ een voordracht kon houden voor een groep van corporate recruiters. Vandaag was het zover………

Maar ja, eerst moest ik natuurlijk nog wel een verhaal hebben. Aanvankelijk probeerde ik nog het hele verhaal op Bas van de Haterd van HRlog.nl af te schuiven, die tenslotte de zelfbenoemde expert is op het gebied van innovatie in e-recruitment, maar die was op dat moment veel te druk met zijn Masterclass Recruitment Nieuwe Stijl bij Media Plaza. Dus kwamen ze toch weer bij mij. Toen deze week de datum naderde, maakte zich een lichte paniek meester van me, maar geen nood. Ik mailde even met Marco Derksen van Marketingfacts, die me verwees naar het dossier Businessblogging. Zelf wist ik dat Michel Rijnders (ook HRlog.nl) twee mooie stukjes aldaar had geschreven, dus uiteindelijk had ik toch een heel aardig verhaal in elkaar gedraaid.
Wat blijkt, iedereen in de zaal laaiend enthousiast. Zo zie je maar weer, soms loop je zo met de innovators te praten, dat je af en toe vergeet dat er nog een hele wereld is, die er nog helemaal niet – of zeer beperkt – mee bezig is en dat je, zelfs al ben je zelf nog maar net op weg, anderen toch al weer verder kunt helpen met de kennis, die je hebt opgedaan. De eerste uitnodiging om bij één van de aanwezige (beursgenoteerde) bedrijven een workshop te komen geven, heb ik al op zak. Help, ze denken dat ik een deskundige ben!

2 antwoorden
  1. Kitty Bernardus
    Kitty Bernardus zegt:

    Weblogs, online netwerken is niet zozeer nieuw maar als recruiter heb je het vaak te druk om een wervingsmiddel uit te proberen en om zelf uit te zoeken hoe effectief deze kan zijn. Daarom zijn kleinschalige bijeenkomsten, zoals afgelopen vrijdag, erg interessant. Met een aantal vakgenoten ervaring en kennis uitwisselen waarbij een paar enthousiaste, professionele gebruikers (Bastiaan Wijnen van Randstad Professionals en Bas Westland)laten zien wat je ermee kan doen, waar je op moet letten, wat je juist niet moet doen etc. En die eenogige koning blijkt een open, nieuwsgierige en wakkere blik te hebben. Wat inspirerend werkte. Wordt vast vervolgd.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *