Intermediair jat van Xing!

[[image:logo-xing.gif:Xing:left:0]]Heb je jaren geploeterd om een mooi social network van de grond te krijgen, probeert een uitgever van careersites schaamteloos je traffic te jatten.

Laatst typte ik per ongeluk www.xing.nl in plaats van www.xing.com en wat ontdekte ik tot mijn stomme verbazing: VNU heeft simpelweg de .nl domeinnaam van Xing gekaapt en je landt doodleuk op www.intermediair.nl. Gewoon lekker meeliften op een echt online brand, omdat Intermediair zelf worstelt om nog betalende klanten te krijgen, nadat ze de prijzen zowat verviervoudigd hebben sinds ze zijn overgenomen door een private equity club. Het maakt het recente commentaar op Hrlog.nl van account manager Lydia van der Made van Intermediair.nl op Monsterboard’s doorplaatsingen op funda, Marktplaats en werk.nl des te hyporcrieter. Hoe ver kun je door de mand vallen, hééél ver dus.

5 antwoorden
 1. Rutger van Drongelen
  Rutger van Drongelen zegt:

  Bas, de spijker op z’n kop! Intermediair is niet alleen duur, ook in hun benadering van prospects zijn ze arrogant en weing flexibel.
  Telkens weer als er een nieuwe accountmanage is aangetreden bij Intermediair krijg ik weer een ‘offer I can’t refuse’ omdat het beste bereik hebben, de beste CV- database etc. Maar enige pricing-flexibiliteit bij het binnenhalen van een prospect wordt door het equity fund waarschijnlijk niet toegestaan. en weer verlaat een ’tevreden’klant het pand. Het wachten is op de volgende accountmanager.
  Is er ook nog iets positiefs te melden over IM? Ja, informatief gezien doen ze het, ook online, erg goed. Misschien/hopelijk keert de markt hun arrogante prijsbeleid op termijn.

  Beantwoorden
 2. Marc Drees
  Marc Drees zegt:

  Wat een afgang!

  En BTW, dit lijkt heel sterk op wat Nationale Vacaturebank had gedaan bij de introductie van Totaljobs. Had men ook een ‘naburig’ domein gekocht. Buitengewoon puberaal.

  En blijkbaar heeft Intermediair dit gedrag nu overgenomen. Zeer dubieus gedrag van de site voor betere banen…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *