Je eerste hei-sessie voor 2007 al weer gehad?

Nou wij bij e-people wel. Vorige week donderdag trokken we ons terug op het e-people conferentiecentrum te Emst. Al waar het volgende zich afspeelde….

… Uiteraard kijk je eerst terug op wat je in de sessie van 2006 had afgesproken en wat je daarvan hebt gerealiseerd. Je gevoel zegt dan altijd: te weining, maar als je de lijst van destijds gewoon even naloopt, blijk je toch altijd weer meer dingen te hebben gerealiseerd dan je dacht. Maar de mens is nou eenmaal kort van memorie en snel ontevreden……..of misschien wel te snel tevreden.
De dag voor onze hei-sessie had ik een – bewust op die dag geplande – sessie met een bevriende concurrent. Hij was zo vriendelijk om wat kengetallen met me te delen. Hij haalde beduidend betere rendementen (plaatsingen en omzet per medewerker) dan wij. Toch hadden we in 2006 een goed resultaat en een mooie winst, maar het kan dus beter! Dan gaan je ogen open en zie je ineens weer ruimte voor verbetering waar je die eerst niet meer zag. En wat blijkt: het is geen ‘rocket science’ wat mijn concullega deed: kandidaten goed coachen voor het gesprek met de klant, snel afscheid durven nemen van een klant – sans rancune – als deze klaarblijkelijk niet bij hem past, ‘nee’ durven zeggen tegen opdrachten die hij bij voorbaat inschat als erg zwaar en meten, meten, meten!
Uiteindelijk heeft succes dus veel te maken met het simpelweg effectief en efficiënt uitvoeren van je primaire proces. De échte winst zit hem dus niet in de grote gebaren, wat toch veel mensen denken, maar simpelweg in de dingen gewoon meteen goed doen. Het heeft mij en mijn mensen weer geïnspireerd en op scherp gezet. Kom maar op met die vacatures!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *