Je kopregel / headline | tip voor je LinkedIn profiel

Tips LinkedInHoe maak je een aantrekkelijke samenvatting voor de kopregel in je profiel?

Bas Westland laat in zijn screencast zien hoe een optimaal LinkedIn profiel maakt. In de serie van screencasts over het optimaliseren van je LinkedIn profiel is dit de derde tip. Deze tip is bedoeld om de kopregel, ook wel de headline genoemd, in te zetten als pitch. Je kopregel of headline is de tekst direct onder je naam.

Wat doen veel mensen, zoals bijvoorbeeld deze intercedenten uit mijn zoekresultaat?

Zij hebben in hun kopregel alleen hun functie en werkgever vermeld. Voorbeelden zijn: Intercedent, Randstad. Of: intercedent Start People, enzovoort.

Hoe komt dat?
Als ik naar mijn profiel ga en ik klik op ‘bewerk profiel’, edit profile, dan scroll ik naar beneden om een nieuwe functie toe te voegen, add a position. Ik kan daar de naam van het bedrijf invullen. En mijn functie, title, invullen. In het geval van het voorbeeld kies ik voor: intercedent. Als ik daar ook nog een datum aan toevoeg, bijvoorbeeld april 2014, en ik vink aan: ‘Ik werk hier momenteel’, I currently work here, dan verschijnt daaronder een checkbox met reeds ingevulde vink bij ‘werk mijn kopregel bij’, update my headline to: intercedent at e-people.

Heel veel mensen kijken daar overheen. Elke keer als ze een nieuwe functie aanmaken, wordt hun kopregel, headline, automatisch veranderd in hun huidige functie en hun huidige werkgever. Maar dat wil je helemaal niet. Voor een optimaal LinkedIn profiel wil jij wilt juist dat daar een fantastische elevator pitch staat.

Elevator pitch
Wat is nu een voorbeeld van een goede elevator pitch? Ik neem als voorbeeld even Britt, intercedent bij TiP personeelsdiensten. In een goede kopregel spreek je de bezoeker aan. Als intermediair op de arbeidsmarkt probeer je je te verplaatsen in de kandidaat en in de werkgever die mogelijk personeel zoekt. Britt zegt daarom in haar kopregel: ‘Ben je op zoek naar een baan of gemotiveerd personeel in de omgeving van Twello?’

Ze benoemt dat ze gespecialiseerd is in lokale bemiddeling, omgeving Twello. TiP personeelsdiensten is namelijk sterk in lokaal georiënteerde bureaus.
Ze nodigt haar bezoeker ook uit om contact op te nemen. Dat is het andere belangrijke element.

Let op: vermeld nooit een 06-nummer of e-mailadres in je kopregel of naamveld, want dat is tegen de algemene voorwaarden van LinkedIn en kan je een accountblock opleveren.

Aan de kopregel zou ik ook nog de daadwerkelijke functie toevoegen. Ik zou zeggen: ‘Intercedent. Ben je op zoek naar een baan of gemotiveerd personeel in Twello? Neem contact op.’

Om de beste elevator pitch en ook de beste kopregel, headline te creëeren gaat het dus om drie elementen:

  • Wat doe je?
  • Wat kun je betekenen voor de ander?
  • Uitnodiging voor contact (call to action)

Hoe pas je dat aan?
Ga in in LinkedIn nog even terug naar boven, kies: bewerk profiel, edit profile.
Klik op het potloodje bovenin naast je kopregel, headline.
Daar kun je je kopregel, headline, separaat veranderen.

Let op: je hebt maar 120 tekens voor je pitch. Dat is korter dan een tweet.
Schrijf daarom voor jezelf goed uit in Word (want daar zit een teller (en spellingscontrole) in) hoeveel lettertekens je gebruikt, zodat je ook zeker weet dat het er in past.

Last but not least: ik wens je heel veel succes bij het verkopen van je diensten aan je kandidaten en je opdrachtgevers.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] twee maanden terug zag je, als je op iemands profielpagina keek, de foto, de functies en de kopregel (samen noemt LinkedIn dat de ‘top card’), daaronder begon dan de achtergrond, zeg maar het cv. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *