LinkedIn Tip (37): Je LinkedIn netwerk in je broekzak

Linkedin-logoMerk jij ook dat het via sociale media onderhouden van je netwerk steeds belangrijker wordt? Stiekum op kantoor even de status van je netwerkconnecties controleren is inmiddels waarschijnlijk dagelijkse kost. En ook zul je in toenemende mate je eigen netwerk op de hoogte (willen) houden. Weet je dat je prima op de hoogte kunt blijven van zo ongeveer alles wat op LinkedIn plaatsvindt? Dat kan namelijk met de LinkedIn iPhone, BlackBerry en Palm apps. Daarmee heb je LinkedIn dus letterlijk in je broekzak.

LinkedIn het leidende professionale netwerk

Voor het onderhouden van je professionele netwerk maak je natuurlijk gebruik van LinkedIn. Vrijwel iedereen heeft hier tegenwoordig een account. Feitelijk is dit je online CV. In de Verenigde Staten stelt men al dat je niet bestaat als je geen LinkedIn en of Facebook profiel hebt. Maar er is veel meer mogelijk, zoals we op emploIT via de LinkedIn Tips ook laten zien. Meer en meer zul je de behoefte gaan voelen om contacten te onderhouden als je onderweg bent. Erg logisch naar mijn mening, want dat is een mooie activiteit in trein, tram of bus, in de file (foei!) en als je  ergens zit te wachten.

LinkedIn-Mobile-Apps

LinkedIn in je broekzak

En dat kan dus ook. Er zijn inmiddels diverse applicaties beschikbaar voor de iPhone, BlackBerry en Palm. Via deze applicaties kun je onder andere:

 • de LinkedIn inbox raadplegen en berichten verzenden
 • de status updates binnen je netwerk bekijken (volg je netwerk en blijf geïnformeerd)
 • je netwerk laten weten wat jezelf aan het doen bent, maar kijk hier wel mee uit, voorkom “spam” (zorg dat men weet wat je doet)
 • het profiel van iemand in je netwerk raadplegen (handig als je onderweg bent naar een afspraak)
 • mensen uitnodigen om te Linken (dat kun je het beste doen direct nadat je iemand ontmoet hebt om het niet te vergeten).

Mocht je geen van deze toestellen hebben, dan biedt LinkedIn nog een mobiele webtoegang. Deze biedt in principe vergelijkbare functionaliteit, maar is wat gebruikersonvriendelijker.

Ken je deze applicaties? Hoe gebruik je ze? Of ga je ze gebruiken? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze applicaties.  Je bent van harte uitgenodigd om hieronder je mening met ons te delen.

3 antwoorden
 1. Peter Horsten
  Peter Horsten zegt:

  Versie 3.3 van de iPhone applicatie is nu beschikbaar in de App Store. Geen support voor “Groups”, maar wel nog een beter inzicht in je netwerk en de mogelijkheid om veel meer te delen en communiceren.

  Beantwoorden
 2. Peter Horsten
  Peter Horsten zegt:

  @Marcel, eens die functie ontbreekt. Gezien de laatste update (versie 3.2) hebben de ontwikkelaars zich vooral gericht op het weergeven van informatie over de mensen die je kent en de onderlinge relaties binnen je netwerk. Voor de komende maanden worden er veel nieuwe ontwikkelingen verwacht. Op hun blog staat te lezen:

  “Groups is something we do want to add, but in the short-term are focused on a few new experiences that we’re really excited about. When we have a firm date for Groups, I’ll update our LinkedIn for iPhone group with the details.”

  Ik heb al naar een planning gezocht, maar die nog niet gevonden. Het beste kun je lid worden van de LinkedIn iPhone applicatie groep.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *