Je publieke profiel | tip voor je LinkedIn profiel

Tips LinkedIn

Hoe  ziet jouw LinkedIn profiel er in het zoekresultaat uit?

Bas Westland laat in zijn screencast zien hoe een optimaal LinkedIn profiel maakt. Het publieke profiel is zichtbaar als je de link intikt die onderaan je kopregel staat. Het is eensamenvatting van je profiel zoals LinkedIn het laat zien aan zoekmachines als Google, Yahoo en Bing.  Zo ben je niet  alleen vindbaar binnen LinkedIn, maar ook daarbuiten.

Stel ik zoek (anoniem) in een zoekmachine, via bijvoorbeeld Google Chrome anoniem naar mijn naam in combinatie met de term LinkedIn ( Bas Westland LinkedIn), dan vind ik mijzelf in de zoekresultaten. Ik klik op de link en zie vervolgens hoe deze zoekmachine mij ziet.

Deze weergave lijkt op het oude LinkedIn profiel – wie zich dat kan herinneren, zal het herkennen.
Meer functies en werkgevers zijn zichtbaar. Ook de websites die je hebt, zijn zichtbaar.
Eigenlijk alle onderdelen van mijn LinkedIn profiel zijn zichtbaar op deze publieke (openbare) profielpagina, inclusief mijn hele werkverleden.

Met andere woorden, wat je hier ziet is je publieke LinkedIn profiel.

Je publieke profiel bewerken
Wat je laat zien, kun je uiteraard editen / bewerken.
Daarvoor ga ik naar het knopje ‘Bewerken’ naast de link naar mijn publieke pagina. Zo kom ik in een nieuw scherm. In dat nieuwe scherm kan ik meteen mijn profiel bewerken.

Rechts naast het scherm zie je meteen een heel lijstje met vinkjes, waarmee je kunt bepalen welk deel van je profiel zichtbaar is.
Wil je dat iets alleen maar zichtbaar is binnen LinkedIn, klik dan op de eerste optie: ‘mijn openbare profiel zichtbaar maken voor niemand’.
Dit betekent dat je profiel alleen zichtbaar is binnen LinkedIn.

Wil je bepaalde dingen wel of niet aan zoekmachines laten zien, dan kun je bijvoorbeeld op het vinkje bij de foto klikken – kijk mee in de screencast – en meteen is de foto verdwenen uit het publieke profiel. De wijziging wordt meteen aangepast en opgeslagen. Je kunt de wijziging ook weer net zo snel herstellen.Dit is de plek waar je de informatie beheert die ook zichtbaar is voor zoekmachines.

Als je als intermediair op de arbeidsmarkt werk of als kandidaat of salesmanager in de markt actief bent, is goede vindbaarheid via de zoekmachines natuurlijk erg belangrijk. Daarom stel ik voor: zorg dat alle informatie vindbaar is.

Je url aanpassen
Wat je ook nog kunt doen, is het linkje aanpassen wat refereert naar je publieke profiel.
Heel veel mensen hebben in die url niet alleen hun naam staan, maar ook nog veel extra cijfers en letters. Je kunt dat veranderen naar puur je voornaam en achternaam. Geen streepjes of spaties toevoegen, want dat werkt niet. Je kunt wel je gehele naam zichtbaar maken.

Later in deze serie van screencasts ga ik nog meer vertellen over de vindbaarheid door zoekmachines.
In ieder geval wordt je naam beter gevonden als die keurig netjes in de url staat.
Als iemand anders met dezelfde achternaam deze url nog niet heeft geclaimd en jij bent de eerste, dan ben jij de best vindbare persoon met deze achternaam. Die tip beveel ik je aan.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] twee maanden terug zag je, als je op iemands profielpagina keek, de foto, de functies en de kopregel (samen noemt LinkedIn dat de ‘top card’), daaronder begon dan de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *