Joris van den Beuken (Personato) gekozen tot Meest Invloedrijke Recruiter van 2016

Het was ook in 2016 weer een ongekend spannende strijd wie in 2016 de “Meest Invloedrijke Recruiter” is geweest. Er zijn nog nooit zoveel stemmen uitgebracht als dit jaar: 3181! De verkiezing leeft dus! Dankzij een inspannende fraudedetectie-ochtend/-middag weten we nu de uitslag. We moesten nog de nodige dubbelstemmen verwijderen, (deels) anonieme stemmen eruit halen en stemmen van niet verifieerbare personen, maar door het gebruik van SurveyMonkey ging dat vrij vlot. Dat waren er in totaal 110 (5%) van de 3181 uitgebrachte stemmen (vorig jaar 23 van iets minder dan 1000 stemmen). Maar het heeft nergens tot een andere uitslag geleid. Wil je alle details (zonder correcties) en commentaren lezen, check dan vooral zelf de uitslag via deze link.

Maar we weten nu dat Joris van den Beuken, Manager Operation bij Personato Werving & Selectie uit het pittoreske Venray, de grote winnaar, de overall winnaar, is met 506 geldige stemmen van de 3157 stemmen. Joris is niet geheel onverwacht ook categoriewinnaar in de categorie Agency Recruiters. Joris heeft vanaf het begin van de verkiezing de lead genomen en die nooit meer afgestaan. Marcel van der Meer, IT Talent Imagineer (waarom heb ik nou niet zo’n title verzonnen?!) bij Klikwork in Zwolle, de runner up heeft alles uit de kast gehaald (mailings, Serious Request actie met 1 Euro voor elke stem) om nog bij te komen, maar dat is hem niet gelukt. Hij had uiteindelijk 322 geldige stemmen. Burak Öktem, Director Search & Selection bij R-INHOUSE is de nummer drie met 300 geldige stemmen. Ook hij heeft zijn uiterste best gedaan en onder andere zijn headline op LinkedIn vervangen met een oproep om op hem te stemmen. Marcel en Burak hebben het elkaar ook nog moeilijk gemaakt in de categorie Interim, waarover later meer. 

Ook in de categorie corporate hebben we een winnaar die al snel de lead nam en hem niet meer afstond: Sanne van Vliet, Corporate Recruiter van de Royal BAM Group. Zij vergaarde uiteindelijk 294 geldige stemmen van de 1263 stemmen die in deze categorie zijn uitgebracht. Nummer twee werd Irene Perk, Global Talent Acquisition Manager bij Usabilla, met 229 geldige stemmen. Goede derde werd Esther van Aalst, Talent Manager bij Danone, vorig jaar hofleverancier met twee winnaars, met uiteindelijk 168 geldige stemmen.

In de categorie Talent is een bijzondere winnaar, namelijk Madelon Blokker van Young Capital (aldaar Corporate Recruiter). Madelon heeft in haar categorie méér stemmen gekregen dan overall winnaar Joris van den Beuken: namelijk 675 stemmen (van de 1161 die in deze categorie zijn uitgebracht), terwijl Joris overall (natuurlijk met veel meer concurrentie) bleef “steken” op 506 stemmen. Goede tweede in deze categorie is Daan Middelweerdt, Recruitment Consultant Hospitality uit de stal van Independent Recruiters (elk jaar wel goed voor een nominatie) met 239 geldige stemmen. De nummer drie is Adriaan van der Heijden, Talent Sourcer bij Talent Mapper, ook een vaste leverancier van Talent in deze verkiezing. Adriaan wist 161 geldige stemmen te verzamelen.

In de categorie Agency Recruiters is Joris niet verrassend ook de winnaar met 510 geldige stemmen van de 1990 in deze categorie. Goede tweede is Eline Lolkema Recruiter van – wederom – YoungCapital te Leeuwarden met 393 geldige stemmen. Derde werd Ramon de Meijer, Director bij de Recruiter met 268 geldige stemmen.

De categorie Interim Recruiters zorgde dit jaar voor het meeste vuurwerk, er waren de meeste genomineerden en de koppositie werd regelmatig gewisseld tussen degenen die uiteindelijk nummer 1, 2 en 3 werden. Uiteindelijk is in deze categorie 1632 keer gestemd. Heel pikant is dat Burak Öktem, Director Search & Selection bij R-INHOUSE, deze categorie heeft gewonnen met 330 geldige stemmen, terwijl hij overall achter de nummer drie in deze categorie Marcel van der Meer, IT Talent Imagineer bij Klikwork, is geëindigd. In deze categorie wist Marcel 321 stemmen te vergaren.
De nummer drie bij de interimmers, Femke Markslag, momenteel interimmer bij Leaseweb (en eind februari weer beschikbaar trouwens!) heeft ook nog lange tijd aan kop gelegen in deze categorie en is uiteindelijk geëindigd met 282 geldige stemmen.

What’s next?

Ik ga binnenkort weer een ronde tafel organiseren waarbij we met de winnaars van elke categorie (Joris, Burak, Sanne en Madelon) dit jaar de trends voor 2017 in recruitmentland gaan bepalen en de gevolgen daarvan voor het profiel van de recruiter. Ik reken wel op Limburgse vlaai bij de koffie Joris!

Ik kijk nu al uit naar deze sessie metJoris, Burak, Sanne en Madelon, waarbij RKos Wurzer als winnaar van 2015 natuurlijk ook aanwezig zal zijn om zijn kroon aan Joris over te dragen.

Dank
Aan alle mensen die hun stem hebben uitgebracht en de mensen die me geholpen hebben de verkiezing ook dit jaar weer onder de aandacht te brengen en daarmee wederom tot een succes. Zeker niet in de laatste plaats de oud-winnaars van de jaren 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015. Met 30 genomineerden, bijna 3200 stemmen een all time high!), bijna 8600 views van de blogpost en een groot aantal  shares op LinkedIn,  likes op Facebook en (re)tweets op Twitter is dit een collectief succes van ons allemaal.

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] […] Agency Recruiters. Caspar neemt daarmee het stokje…12 januari 2018 – 14:50 door Caspar … […]

  2. […] Agency Recruiters. Caspar neemt daarmee het stokje over van zijn collega Joris van den Beuken, die vorig jaar de winnaar was. Sterke achterban daar bij Personato. Een paar quotes over Caspar: “Casper kent ons bedrijf […]

  3. […] 2016 werd Joris van den Beuken verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter, met Sanne van Vliet als winnaar in de categorie […]

  4. […] 2016 werd Joris van den Beuken verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter, met Sanne van Vliet als winnaar in de categorie […]

  5. […] Invloedrijke Recruiter” gestart. Wie gaat de opvolger worden van Joris van den Beuken, #MIR2016? En wie gaat de opvolger van Sanne van Vliet worden in de categorie Corporate? Wie de opvolger van […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *