Koos Wurzer (Danone) gekozen tot Meest Invloedrijke Recruiter van 2015

KoosWurzerHet was dit jaar wederom een ongekend spannende strijd wie in 2015 de “Meest Invloedrijke Recruiter” is geweest. Er zijn minder stemmen uitgebracht dan vorig jaar (bijna 1000), maar wel aanzienlijk minder ongeldige stemmen, door de strengere stemprocedure. Die opzet is gelukt! Dankzij een inspannende fraudedetectie-ochtend/-middag weten we nu de uitslag. We moesten nog de nodige dubbelstemmen verwijderen, (deels) anonieme stemmen eruit halen en stemmen van niet verifieerbare personen, maar door het gebruik van SurveyMonkey ging dat vrij vlot. Dat waren er in totaal maar 23 (vorig jaar 242) van de 932 uitgebrachte stemmen. Maar het heeft nergens tot een andere uitslag geleid.

Maar we weten nu dat Koos Wurzer, Senior Corporate Recruiter bij Danone, de grote winnaar, de overall winnaar, is met 256 geldige stemmen van de 906 stemmen. Koos is niet geheel onverwacht ook categoriewinnaar in de categorie Corporate Recruiters met 264 geldige stemmen van de 656 in deze categorie uitgebrachte stemmen. Het was tot het laatste moment een bloedstollende eindstrijd met Tommy Thomassen IT Recruiter van Coolblue, waarbij ze in de laatste uren regelmatig van positie wisselden. Het zal je dan ook niet verbazen dat Tommy runner up overall is met 247 geldige stemmen en in de categorie Corporate met 223 geldige stemmen. In het Tommy versus Koos geweld moest Wouter Koeleman (Lead Corporate Recruiter a.i. bij KPN Digital) genoegen nemen met een derde plaats overall met 109 stemmen en Stefanie Ronde Campus Recruiter EMEA bij Philips met een derde plek in de categorie corporate met 23 stemmen. 

In de categorie Talent is een andere Danone recruiter de winnaar, namelijk Helena Rippen (aldaar Corporate Recruiter). Helena had met 158 geldige stemmen een stevige voorsprong op Joep Hermsen Talent Sourcer van TalentMapper/ABN Amro (100 stemmen) van de 392 uitgebrachte stemmen in die categorie. Nummer drie was Anneke Jonkers met 45 geldige stemmen, ondanks haar korte ervaring nu al Senior Recruiter van Randstad Nederland.

In de categorie Agency Recruiters is Fleur Hagens Senior Corporate Recruiter van Stater (via Sterksen) de glansrijke winnares met 162 van de 310 uitgebrachte stemmen, meer dan de helft! Nummer twee is Gordon Lokenberg, Sourcing Specialist van de People Sourcing Crew (62 stemmen). En last but not least is Ben Ernsting, eigenaar van ITSync met 33 geldige stemmen.

In de categorie Interim Recruiters werd na een aanvankelijke nek-aan-nek strijd tussen Bianca Eder van BRecruited (met 103 stemmen uiteindelijk nummer 2 én beschikbaar voor een nieuwe klus) en Enrico Heidelberg (nu a.i. Recruitment Manager bij Coolblue, met 75 stemmen nummer 3) Wouter Koeleman (nu Lead Corporate Recruiter a.i. bij KPN Digital) dé grote winnaar met 143 geldige van de 430 in deze categorie uitgebrachte stemmen.

N.B.: Ik zal later dit weekend nog wat smeuïge citaten toevoegen aan dit artikel.

What’s next?

Ik ga binnenkort weer een ronde tafel organiseren waarbij we met de winnaars van elke categorie (Koos, Helena, Wouter en Fleur) dit jaar de trends voor 2016 in recruitmentland gaan bepalen en de gevolgen daarvan voor het profiel van de recruiter. Ik denk dat de toetjes dan van Danone zijn ;-)

Ik kijk nu al uit naar deze sessie met Koos, Helena, Wouter en Fleur, waarbij Rob van Elburg als winnaar van 2014 natuurlijk ook aanwezig zal zijn om zijn kroon aan Koos over te dragen.

Dank
Aan alle mensen die hun stem hebben uitgebracht en de mensen die me geholpen hebben de verkiezing ook dit jaar weer onder de aandacht te brengen en daarmee wederom tot een succes. Zeker niet in de laatste plaats de oud-winnaars van de jaren 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014. Met 29 genomineerden, bijna 1000 stemmen, bijan 7300 views van de blogpost en een groot aantal  shares op LinkedIn,  likes op Facebook en (re)tweets op Twitter is dit een collectief succes van ons allemaal.

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de zevende keer op rij is dit jaar de verkiezing “Meest Invloedrijke Recruiter“ gehouden. Tijdens deze jaarlijks terugkerende verkiezing strijden genomineerde recruiters […]

  2. […] de overall Meest Invloedrijke Recruiter van 2015 noemen. Dat is de uitkomst van de verkiezing “Meest Invloedrijke Recruiter” die voor de zevende keer op rij is gehouden. Wouter Koeleman, Lead Recruiter a.i bij KPN […]

  3. […] Interim en Madelon Blokker in de Categorie Talent. De overall winnaars van voorgaande jaren zijn Koos Wurzer (2015),  Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks […]

  4. […] Interim en Madelon Blokker in de Categorie Talent. De overall winnaars van voorgaande jaren zijn Koos Wurzer (2015),  Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *