Linkedin, kwaliteit of kwantiteit?

Bij Linkedin zijn twee soorten gebruikers te herkennen, de verwoede verzamelaar die snel het 500+ icoontje wil verwerven en de exclusieve verzamelaar die alleen connecties toestaat die door zijn one-men ballotagecommissie heenkomen.

[[image:linkedin.jpg::center:0]]

Zelf ben ik er al uit, iedereen is bij mij welkom als connectie en in mijn acceptatie wordt standaard voorzien van de tekst:”laat me weten als ik iets voor je kan doen.” Ik heb mijn vakgebied gekozen om te helpen en Linkedin is daarin een geweldig hulpmiddel.

Wat voor Linkedin-er ben jij en waarom?

5 antwoorden
 1. Albin
  Albin zegt:

  Sluit me aan bij Bas en Bas. Voor mij is altijd de stelregel: als ik iemand op straat tegenkom, 1. herken ik hem dan, en 2. geef ik hem de vijf en maak een praatje met hem. Als beide vragen met ‘ja’ worden beantwoord voeg ik iemand toe. Ook hier: kwaliteit boven kwantiteit!

  Beantwoorden
 2. Dennis
  Dennis zegt:

  @Bas van de Haterd: heb net je artikel gelezen, great minds think alike zullen we maar denken ;-) ook al wijken onze conclusies af. Ik ben het overigens volledig met je eens dat je geen doorverwijzingen stuur in Linkedin tenzij je de persoon door en door ken en zijn haar bedoelingen vertrouw. Connecties sta ik gewoon altijd open voor, wie goed doet goed ontmoet ik heb nog geen enkele slechte ervaring in Linkedin hierdoor. Mochten die er toch komen zal ik ze zeker vermelden op Emploit!

  Beantwoorden
 3. Bas van de Haterd
  Bas van de Haterd zegt:

  Helemaal met Bas eens. Kwaliteit voor kwantiteit. En Dennis, die geweldige brainstorm, kan die niet ‘gewoon’ door met mensen te mailen zonder een ‘connectie’ aan te gaan? Voor mij ga ik pas zo’n connectie aan NA een brainstorm, bijvoorbeeld. Mijn netwerk is, net als dat van Bas, schoon. De contacten zijn dan ook veel waardevoller, ik kan mensen vragen om een intro en de meeste zullen dat doen, omdat ze me echt kennen. Grappig is dat je dan soms in gesprek raakt, elkaar wel ontmoet en dan alsnog een connectie aangaat.

  Toeval of niet, maar ik schreef hier dus een paar uur geleden ook over op HRlog

  https://www.hrlog.nl/2007/09/21/netwerk-connecties/

  Beantwoorden
 4. Dennis
  Dennis zegt:

  @Bas
  Goede reden om voor kwaliteit te kiezen Bas, en weer een duidelijke link naar de netreputatie. Maar ook voor kwantitiet valt een hoop te zeggen. Zo had ik laatst een geweldige brainstorm sessie met een indiaase CTO hoe hij het beste zijn financiele software in de markt kon zetten. Dit was nooit gebeurd als ik niet zijn uitnodiging had aanvaard.

  Beantwoorden
 5. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Dennis: Hardgrondig mee oneens, in ieder geval voor mijn vak (werving & selectie). Vertrouwelijkheid is daarin erg belangrijk. Mensen moeten er van op aan kunnen dat mijn contacten echt zijn. Ik sla dus alles af van mensen die ik niet ken (gebeurt me meerdere malen per week). Ik moet wel toegeven dat als het een executive is van een groot bedrijf (ja, ook die doen dat), ik er wel moeite mee heb ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *