Linkedin Tip (12): Denk je ff aan je settings?

Linkedin logoToen ik afgelopen week mijn eerste workshops deed bij de winnaars van de bieding op #Twitterveiling, ontdekte ik weer hoe belangrijk het is je settings regelmatig goed te checken. Vorige week gaf ik al aan dat je de profile update beter ff uit kunt zetten als je je profiel gaat pimpen. Deze week de setting van je “status update”, waarvan ik het belang al bij mijn eerste tip aangaf.  

Wat me dus opviel bij de settings van de status update, is dat veel mensen vergeten de “visibility” aan te passen aan het publiek wat ze met hun status update willen bereiken. Die visibility kun je overigens alleen instellen als je je status update aanpast op de “edit profile” pagina. Doe je dat op de homepage dan kun je alleen de tekst invullen en verder niets.

Terug naar de “visbiblity” setting. Veel mensen zien als ze up de update knop drukken alleen de drie grote functie staan: Save, clear en cancel.  Maar daaronder saat in kleinere letters: Visible to: ….. met een edit knopje.

Het valt me op dat veel mensen die visibility hebben staan op “my connections” of  “my network”, maar niet op “everyone”. Als je wilt communiceren dat je “in de markt” bent, of dat je een mooie dienst of product in de aanbieding hebt, mis je dus een heel groot publiek als je deze setting niet op “everyone” hebt staan. Check het snel en vergroot je zichtbaarheid in de markt!

8 antwoorden
 1. Jan Rosius
  Jan Rosius zegt:

  Ik ben er nog niet helemaal uit Bas. Er is ook slechts een zeer beperkt aantal personen van wie ikzelf de update doorkrijg. (dit kan natuurlijk aan hun eigen settings liggen).

  Het lijkt mij dat al mijn instellingen wel juist staan, dat ik mijn status slechts zelden aanpas, en dat er alsnog iets misloopt.

  Toch bedankt voor jouw tips en feedback!

  mvg,

  Jan

  Beantwoorden
 2. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Jan: Mmmm, ik weet wel dat Linkedin het aantal updates maximeert (anders word je gek) op 10 per dag geloof ik en dat ze p.p. er maar één per dag inde update slaten zien. Is dat het wellicht?

  Beantwoorden
 3. Jan Rosius
  Jan Rosius zegt:

  Dag Bas,

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Helaas; ook de privacy settings, via het menu rechts boven, had ik reeds aangevinkt.

  Ook even vermelden dat ik 2 profielen beheer binnen ons bedrijf. Dus ik kan perfect testen of het geen ik aangepast heb, iets oplevert…

  Beantwoorden
 4. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Jan: Je moet naar twee dingen kijken, de settings van je status update zelf en naar de settings op de “settings” pagina (rechts boven aan klikken). Daar moet je bij “Privacy Settings”onder het kopje “Profile and ststus updates” ook aanvinken “Yes, notify my connectiosn about status updates”. Heb je dat ook gedaan?

  Beantwoorden
 5. Jan Rosius
  Jan Rosius zegt:

  Beste,

  Ik had nog een vraag/opmerking i.v.m. de status update. Alhoewel ik reeds enige tijd geleden mijn visibility het aangepast, verschijnt een verandering van mijn status niet in de status updates van personen in mijn netwerk (toch niet van zij-met-wie-ik-dit-probleem-gecheckt-heb).

  Omgekeerd lijkt het ook zo te zijn: Ik zie slechts van een beperkt aantal personen de status update verschijnen… terwijl ik via settings toch heb aangegeven alle updates te willen ontvangen op mijn homepage.

  Weet jij misschien wat ik over het hoofd zie?

  mvg,

  Jan

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *