LinkedIn Tip (13): Who’s viewed my profile?

Linkedin logoEén van de leukere features van LinkedIn is de vermelding op je homepage aan de rechterkant van de functie “Who’s viewed my profile”. Daaronder staat meestal de zin: “Your profile has been viewed by x people during the last (3) day(s).  Yesterday, you appeared in search results y times.” Het leuk is dat je hier op door kunt klikken met “See more”. Vervolgens zie je dan een overzicht van de mensen die op je pagina zijn geweest. Wat kun je daar mee?

Allereerst kunnen de mensen met een gratis account hier weinig mee, omdat ik begrepen heb dat LinkedIn deze functie achter de betaalde account heeft gezet. Jammer, maar laten we er van uitgaan dat jij wel een betaalde account hebt. Wat je dan te zien krijgt hangt af van wat je in het “Settings” menu bij “Privacy settings” hebt aangegeven voor “Profile Views”. Daar kun je kiezen tussen:

2.
3.

Een spel wat ik vaak speel, is (met optie 1. op mijn profiel aan) een paar keer klikken op een “target” (kandidaat of klant). Mensen blijken toch nieuwsgierig en gaan op mijn profiel kijken welke headhunter dat nou is, die op hun profiel is geweest. Zodra ze dan terug klikken (mits ze optie 1. hebben aanstaan), neem ik contact op en vraag ik of ik ze vragen hebben naar aanleiding van hun bezoek aan mijn profiel. Vaak een begin van een leuke dialoog.

Doe er je voordeel mee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *