LinkedIn Tip (15) – Wie wordt er gehunt in uw bedrijf?

Linkedin logoEr zijn nog steeds heel veel bedrijven die niet weten dat LinkedIn een “company profile” creëert op basis van geaggregeerde informatie van mensen die zeggen er te werken of gewerkt hebben. Wat veel (HR) Managers / Recruiters niet weten is dat je kunt zien welke mensen er op dit moment gehunt worden binnen je bedrijf

Als voorbeeld neem ik even het company profile van Deloitte, het bedrijf van Roos van Vugt, hier gekozen tot meest invloedrijke recruiter van 2009, en met hun website genomineerd voor de Gouden Cursor van het event Succesvol Werven via Internet.

Links onder zie je bij elk company profiledan staan “most popular profiles”. Vaak zul je zien dat, afgezien van de voor de hand liggende mensen (top management, recruitment en communicatie) er mensen staan die op dit moment “hot” zijn op de arbeidsmarkt. Zo denk ik dat Roos en haar collega’s op moeten passen dat deze meneer binnenkort geen andere baan heeft. Kortom, als je je mensen wilt behouden, hou dan dit lijstje strak in de gaten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *