LinkedIn Tip (17) – Je LinkedIn netwerk volg je via …..ehh Tweetdeck?!

LinkedIn

LinkedIn

Velen van jullie zullen weten dat het mogelijk is je LinkedIn account te koppelen aan je Twitter account. Door een vinkje naast je status update kun je die dan doorzetten aan Twitter. Je tweets kun je 1-op-1 doorzetten naar je status update op LinkedIn, maar dat zou ik niet adviseren. Beter is het zo in te stellen dat je alleen met #in naast je Tweet deze doorzet naar je LinkedIn status update. Maar wat als je nou Tweetdeck gebruikt als Twitter applicatie? Dan kun je nog veel meer leuke dingen!Om te beginnen kun je een kolom in Tweetdeck toevoegen waarin je alle updates uit je LinkedIn netwerk krijgt te zien. Hoe doe je dat? Klik linksboven in Tweetdeck op de grote “+”. Daarmee voeg je een kolom toe met LinkedIN netwerk updates aan Tweetdeck. Je krijgt dan een pop up, waarin bovenin de gekoppelde accounts (dus ook LinkedIn) middels een icoon worden getoond. Klik daar op het LinkedIn icoon en je kunt kiezen met een vinkje van welke zaken je updates in je LinkedIn kolom wilt op Tweetdeck:
– Status Updates
– Connections
– Q&A
– Groups
– Applications
– Profile
– Recommendations

Zodra je deze kolom hebt geïnstalleerd, verschiijnt hij op Tweetdeck met als naam: “LinkedIn: Network Updates”. Wat zijn de voordelen?
– Je hoeft niet meer te clicken binnen LinkedIn om alle updates uit je netwerk te zien, ze worden gewoon onder elkaar getoond
– Je kunt direct vanuit Tweetdeck een “comment” plaatsen bij een update
– Je kunt direct vanuit Tweetdeck iemand uit je netwerk een LinkedIn boodschap sturen
– Je kunt dus ook mensen op LinkedIn, die geen Twitter account hebben op Tweetdeck volgen!
– Je kunt daarmee ook updates (re-)tweeten van niet-twitteraars door simpelweg met Ctrl C en Ctrl V hun update te kopiëren naar je update veld in Tweetdeck.

Maakt het allemaal weer veel makkelijker om je netwerk te volgen. Succes ermee!

8 antwoorden
 1. tamara
  tamara zegt:

  een linked in account toevoegen lukt niet. Wanneer ik op de plus klik zie ik nergens een mogelijkheid om een linkedin account toe te voegen. Wie kan mij helpen?

  Beantwoorden
 2. Annie Risamasu
  Annie Risamasu zegt:

  Tweetdeck werkt idd goed, jammer alleen dat het zich beperkt tot de updates van de network-activity van LinkedIn. Ik zou zo graag ook de ‘Group updates’ willen zien om discussies te volgen uit de verschillende LinkedIn-groups.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *