LinkedIn Tip (18): Laat een ander het werk voor je doen!

LinkedinDeze week wil ik even stil staan bij de functie “Viewers of this profiel also viewed”. Deze functie vind je naast iemands profiel aan de rechterkant van de pagina. Waarom is deze functie zo interessant? Zowel vanuit sales, recruitment als sollicitatieperspectief?

Nou, dat zit zo. Iemand die voor jou op een profiel is gekomen van een goede .Net Ontwikkelaar, die open staat voor “career opportunities” was zeer waarschijnlijk naar een dergelijk persoon op zoek. De kans dat je dus in de lijst rechts andere .Net Ontwikkelaars vindt, is dus erg groot. Da’s fijn, want die .Net Ontwikkelaars heeft die andere persoon dus al voor je gevonden en hoef jij niet meer te zoeken.

Ook als je een baan zoekt, werkt het vaak zo. Als jij als banenzoeker een “hiring manager” of recruiter vindt, die openstaat voor “job inquiries” is de kans groot dat je naast deze manager of recruiter andere ingangen ziet binnen datzelfde bedrijf of wellicht sector, die door een andere banenzoeker zijn bekeken.

Als je als verkoper, ondernemer of zelfstandige op iemand gestuit bent, die open staat voor “business deals” of “consulting offers”, zul je in de lijst rechts ook andere mensen zien binnen dezelfde organisatie of sector, die daar voor open staan.

In alle gevallen heb je als voordeel dat je kans hebt iemand te treffen in die lijst die dichter bij je staat (2e lijn) dan degene die je oorspronkelijk hebt bekeken (3e lijn). Dan is contact leggen al weer veel makkelijker.

Een andere voordeel is dat je in de lijst met “Viewers nof this profiel also viewed” ideeën op kunt doen voor andere functietitels en bedrijven om je pijlen op te richten waar die andere zoeker wel, maar jij nog niet aan gedacht had.

Succes en doe er je voordeel mee. Vind je dit een goede tip, deel hem dan met je netwerk via de social bookmarking tools hieronder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *