LinkedIn Tip (19): Niet iedereen kijkt elke dag op LinkedIn

Linkedin Logo Veel (intensieve) gebruikers van LinkedIn gaan er vanuit dat iedereen een koppeling heeft van LinkedIn naar de inbox van zijn of haar e-mail programma, maar dat is lang niet altijd het geval. Hoe kom je daar nou achter als je iemand wilt bereiken?Vaak is het zo dat iemand die weinig connecties en activiteit heeft op zijn of haar profiel, geen directe connectie heeft met zijn of haar inbox. In het “Settings” menu bovenaan je LinkedIn pagina, kun je namelijk onder “E-mail notifications” bij “Receiving messages” instellen of je deze:

  • direct per email wilt
  • in een wekelijks overzicht (weekly digest)
  • of helemaal niet

Hou daar rekening mee als je iemand snel wilt bereiken. Het beste is dan ook om LinkedIn als informatiebron te gebruiken en berichten per e-mail te versturen. Als je eenmaal weet waar iemand werkt is het emailadres makkelijk te achterhalen met Google met het zoekcommando:

(mail OR email OR “e-mail”) AND @domein.nl

Spaar je ook meteen weer een betaalde account uit. Besef wel dat je bij het benaderen van mensen op LinkedIn altijd rekening moet houden met hun interesses uit hun “contact settings”. Doe je dat niet, dan ben je volgens de wet aan het spammen en dat is strafbaar. Verwijs daar dus altijd naar, ook als je buiten LinkedIn iemand een email stuurt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *