LinkedIn Tip (21): De vernieuwde status update

Linkedin-logo31LinkedIn heeft recent de status update vernieuwd en daarmee “social” gemaakt. Collega blogger Peter Horsten heeft er op zijn blog al bij stil gestaan, maar ik vind het een dermate verbetering dat ik jullie hem ook niet wil onthouden. What changed?

Allereerst is de vermelding van je status update op je profiel “huge” geworden. Niet alleen wordt de tekst van je update vermeld, maar staat de link er separaat onder, met een eerste stuk tekst van de pagina waarna je verwijst. Kijk maar eens hoe schaamteloos ik mijn Leergang Interim Manager 2.0 plug op mijn profiel (moet je wel voor ingelogd zijn).

Je hebt ook geen url verkorter meer nodig, omdat die vanaf nu keurig vermeld word. Je hebt dus meer ruimte over voor je tekst. En het mooie is dat ook op mijn “activity”, die uitgebreide versie wordt getoond.

Maar het wordt nog leuker. Door de share knop kun je de update delen met anderen in je netwerk (connecties of groups).  En ook de “visbility” kun je instellen op iedereen, je connecties of je netwerk (maar dat kon eerder ook al, maar is nu veel duidelijker).

Je kunt dus niet alleen jouw status, maar ook interessant nieuws of artikelen delen met je netwerk. Maak er wijs gebruik van!  Let op, overdaad schaadt.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *