LinkedIn Tip (23): Waar ging het ook al weer om?

Linkedin-logoAl weer geruime tijd schrijf ik wekelijks een LinkedIn Tip op EmploIT en toch wil ik vandaag even stil staan bij wat anders, namelijk waar het allemaal om begonnen is met netwerken. In alle haast om de eigen buit binnen te halen, lijken sommigen dat af en toe te vergeten.Steeds meer benadruk ik in mijn trainingen dat netwerken een kwestie is van nemen door geven. Te veel zie ik mensen die NU wat nodig heb (een klant, een kandidaat of een baan)  even kortstondig aan hun netwerk “rossen”, om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag als de buit binnen is.

Misschien is het goed om daar maar eens een weekje bij stil te staan. Ga eerst maar eens kijken wat jij voor je netwerk kunt doen in plaats van alleen omgekeerd te denken. Om maar een met een wijs man te spreken: “Don’t ask what your country (lees: netwerk) can do for you, but what you can do for your country (netwerk)”.

En ja, alle clichés zijn van toepassing: wie goed doet, wie goed ontmoet, je moet eerst geven om te kunnen krijgen (niet nemen), etc. Dus ga eens naar je LinkedIn homepage en kijk wie er een vraag heeft gesteld en kijk of je die kunt beantwoorden (of iemand uit je netwerk) en breng ze actief met elkaar in contact. Zomaar! Mak er een mooie week van.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Roos van Vugt, Edwin de Groot, Rise NL, EmploIT, Bas Westland en anderen. Bas Westland heeft gezegd: Nieuwe #LinkedIn Tip live op @EmploITBlog (nr. 23): Waar ging het eigenlijk ook al weer om? https://bit.ly/cQOtST […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *