LinkedIn Tip (24): Op zoek naar je doelGroup

Linkedin logoHet verschijnsel Groups heeft op LinkedIn een enorme vlucht genomen. Het aantal Groups was eind 2009 inmiddels tot ruim boven de 500.000 gestegen. Ze zijn natuurlijk niet allemaal goed gevuld en erg actief, maar het blijft interessant voor de verkoper, recruiter of sollicitant als mensen zich verzamelen rondom een voor jou interessant thema. Maar ja, soms heb je alle 50 Groups (het maximale aantal waar je lid van mag worden) al opgebruikt of word je simpelweg niet toegelaten, omdat je doelGroup wel interessant is, maar jij er geen deel van uitmaakt. Hoe los je dat dan op?

Nou, dan ga je eerste eens in de Group Directory op zoek naar de voor interessante Groups om je nieuwe klant, baan of medewerker te vinden. Als je een aantal van die Groups hebt gevonden, noteer je de namen van die Groups zorgvuldig.
Want wat is het leuke? Als de leden van die voor jou interessante Groups ervoor gekozen hebben hun lidmaatschap zichtbaar te maken en ook in hun public profile te tonen, dan kun je via Google toch deze mensen vinden. Neem als voorbeeld de Group “SharePoint Experts” (ruim 11.000 leden, internationaal). Ik heb momenteel twee opdrachten voor SharePoint mensen, maar van deze group kan ik als SharePoint nitwit natuurlijk geen lid worden. Maar als ik dit zoekcommanda invoer in Google:

site:nl.linkedin.com “career opportunities” “SharePoint Experts” “Utrecht area”

dan vind ik toch alle (9 in dit geval) leden in die Group van “SharePoint Experts” die open staan voor een nieuwe baan in de regio Utrecht, ondanks dat ik er geen lid van ben of kan worden. Gaaf toch?

Pas hetzelfde toe maar dan met “job inquiries” (als je op zoek bent naar een baan) of “business deals” (als je op zoek bent naar een klant). Succes met de jacht.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Rise NL, EmploIT, Bas Westland, EmploIT, Rise NL en anderen. Rise NL heeft gezegd: Nieuwe #LinkedIn Tip (nr. 24) live op @EmploITBlog: "Op zoek naar je doelGroup" https://bit.ly/b7K7Px […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *