LinkedIn Tip (26): Ken je jouw netwerk statistieken al?

LinkedIn LogoMeten is weten is een vaak gehoorde kreet, maar hoe goed ben je zelf op de hoogte van de statistieken van jouw netwerk? Breekt je nu het angstzweet uit? Oh jee, wat vergeten, moet dat met Analytics of zo? Geen angst, LinkedIn heeft daarin voorzien. Klik maar eens op “Contacts” (derde optie in de hoofdnavigatie) en dan op de vierde optie in de dropdown “Network Statistics” en je krijgt een berg informatie.

Het overzicht begint met een opsomming van je 1e, 2e en 3e lijnscontacten (in mijn geval zijn er dat 958, 237.000 en 7.678.800, boy da’s een hoop). Ik kan 7.916.000 gebruikers via een introductie bereiken (juist 2e en 3e lijn samen, ze kunnen tellen daar).

Maar dan wordt het leuk. Sinds 5 juni (ik schrijf dit maandagavond 7 juni) zijn er 23.037 nieuwe mensen in mijn netwerk bijgekomen. Het groeit dus met 0,3% per dag (op een totaal van 7,9 miljoen), extrapolerend (ja, groffe methode) dus een ruime verdubbeling elk jaar (365 * 0,3%).

12% van mijn netwerk zit in Amsterdam (waar ik woon en werk), 7% in Utrecht, 4% in Rotterdam, 4% in Den Haag en 3% in New York. Vooral dat laatste percentage is geinig. Ze zijn ook allemaal aanklikbaar dus met één klik zie ik de ruim 11.000 mensen uit mijn netwerk in New York. Komt dat nou door mijn verleden bij Amerikaanse werkgevers of is New York gewoon de best vertegenwoordigde stad buiten Nederland?

Verder zit 21% in de Information Technology (nogal logisch, daar bemiddel ik in en heb ik 5 jaar in gewerkt), 10% in Computer Software (idem), 5% in Staffing and Recruiting (mijn vak), 5% in Management Consulting (zo noemen mensen in mijn vak zich soms per ongeluk ;-)) en 4% in Human Resources (mijn oude vak). Grappig is wel dat hier uit blijkt dat ik meer naar mijn doelgroep (31%) neig dan naar mijn vakgroep (14%).

Ben benieuwd naar jullie statistieken en wat die zeggen over jouw netwerkgedrag.

P.S.: Wel grappig om te zien dat inmiddels 12% van het verkeer op dit blog afkomstig is van Twitter!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bas Westland, Rise NL en EmploIT, EmploIT. EmploIT heeft gezegd: Op emploIT: LinkedIn Tip (26): Ken je jouw netwerk statistieke… https://emploit.nl/linkedin-tip-26-ken-je-jouw-netwerk-statistieken-al […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *