LinkedIn Tip (27): Met Google zoeken in LinkedIn, meer resultaten!

Linkedin-logo31Afgelopen week deed ik tijdens het Recruiters United jaarcongres een parallelsessie samen met Wesley Hendriks van Tempo Team. In die sessie liet ik zien hoveel meer mensen je kunt vinden met searchen in LinkedIn…..vanuit Google… gratis. En dat met Country Manager Eugenie van Wiechen van LinkedIn “in the room”. Maar hoe doe je dat?

Kijk, stel ik dat ik op zoek ben naar SharePoint specialisten (laat ik dat nou ook zijn). Als ik dan ga zoeken binnen LinkedIn met het “advanced” zoekscherm voor “People” naar mensen die nu SharePoint in hun “current title” hebben en de optie “career opportunities” hebben aanstaan, vind ik er 80 in Nederland binnen mijn netwerk in een straal van 40 km rond Amsterdam. Niet heel veel dus.

Maar als ik hetzelfde doe middels een zogenaamde X-ray search in Google binnen LinkedIn:

site:nl.linkedin.com “career opportunities” “Amsterdam area” (current  *** SharePoint)

Krijg ik maar liefst 184 resultaten. Zoals je ziet simuleer ik de location search door de “Amsterdam area” tekst te gebruiken, de “career opportunities” tekst om alleen mensen te selecteren, die open staan voor een baan, en het  het woord “current” in combinatie met de * (asterix) om op het woord SharePoint in de huidige titel te zoeken.

Datzelfde kun je natuurlijke doen als je op zoek bent naar een baan: simpelweg “career opportunities” vervangen door “job inquiries”. Succes!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bas Westland, Rise NL en EmploIT, EmploIT. EmploIT heeft gezegd: Op emploIT: LinkedIn Tip (27): Met Google zoeken in … https://emploit.nl/linkedin-tip-27-met-google-zoeken-in-linkedin-meer-resultaten […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *