LinkedIn Tip (28): Nog een eigen website als ZZP-er? Weg ermee!

Linkedin-logo31Vandaag werd bekend dat LinkedIn inmiddels 1,9 miljoen gebruikers in Nederland heeft en dat we een van de snelst groeiende landen voor LinkedIn ter wereld zijn. De vraag dient zich dan ook aan: waarom nog een eigen website erop na houden als zelfstandig professional als je LinkedIn profiel toch het eerste is wat mensen van je vinden op internet? Laten we de vergelijking eens maken.Wat vind je zo al op een website van een zelfstandige?

 • Een “about” pagina, waar je jezelf kort beschrijft; dat kan in je summary tekst van je profiel
 • Je CV, duh!!!!
 • Referenties; dat kan prima middels je recommendations en je kunt meteen laten zien welke periode het betreft
 • Foto van jezelf? Kan bovenaan ook.
 • Mooie whitepaper? Kun je aan je profiel hangen?
 • Contactmogelijkheid? Schrijf je mailadres en telefoonnummer in je profiel en iedereen kan je bereiken
 • Laatste nieuws? Je status update!
 • Traffic meten? Doet LinkedIn al voor je met who’s visited my profile en je kunt vaak nog zien wie het is geweest ook!
 • Coole presentatie dan? Slidehare koppelen en je hangt hem er zo aan
 • Videootje? Kun je op YouTube zetten en linken via Websites of plaatsen in een presentatie
 • In de pers? Als het actueel is in je status update. Je top publicatie zet je in websites. Of maak een mooie collage en zet hem in je presentaties

Kortom, ik weet echt niet meer waarom je er nog een eigen website op na zou houden. En los van de functionaliteit, denk eens aan het extra werk om het te onderhouden, de kosten om het te hosten, up to date te houden. Ben benieuwd wie hier als eerste durft te zeggen dat ie zijn site overboord heeft gegooid ten faveure van zijn LinkedIn profiel.

3 antwoorden
 1. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Rajiv: Dat kun je heel goed op je LinkedIn profiel (denk aan SlideShare), maar ook met een compmany profile. Verder lijkt het me niet eenvoudig om de pagerank van LinkedIn te verslaan met je eigen website. En wat het meest betrouwbaar overkomt, tsja, da’s een kwestie van persoonlijke smaak. Op LinkedIn kun je je als bestuurder van een bedrijf niet verstoppen op een company site nog wel.

  Beantwoorden
 2. Rajiv
  Rajiv zegt:

  LinkedIn is inderdaad een goede optie om jezelf al persoon te promoten. Waar zou je echter core business moeten promoten? Daarnaast is het ook zo, dat wanneer een potentiële klant op zoek is naar het product/dienst wat jij aanbiedt, als eerst op google zoekt. Een goed inelkaar gezette website, zal hier hoger in de zoekresultaten scoren. Daarnaast komt een professioneel opgezette website vaak betrouwbaarder over bij de klant, dan een linkedIn profiel.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Rutger van Drongelen, Bas Westland en EmploIT, EmploIT. EmploIT heeft gezegd: Op emploIT: LinkedIn Tip (28): Nog een eigen website al… https://emploit.nl/linkedin-tip-28-nog-een-eigen-website-als-zzp-er-weg-ermee […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *