LinkedIn Tip (29): Heb je de nieuwe Groups functionaliteit al bekeken?

Linkedin-logo31Afgelopen week lanceerde LinkedIn een nieuwe look and feel en functionaliteit voor de Groups. Wist je trouwens al dat de Nederlanders de meest actieve LinkedIn gebruikers in de wereld zijn? Nog meer dan de Amerikanen? Dat vernam ik afgelopen week van Country Manager Eugenie van Wiechen tijdens TRU Amsterdam. Een belangriijk deel van onze activiteiten vinde plaats op die Groups. So what’s new

  • Allereerst heb je nu een update box, analoog aan je status update op je eigen profiel. Daar kun je ook makkelijk een link toevoegen.
  • Daaronder een overzicht van de laatste discussions in een carrousel, waar je van alles mee kunt, comments toevoegen, maar nu ook likes, dislikes en als inappopriate, job of spam markeren. Maar ook sharen naar je updates, andere groups en individuen en eventueel doorzetten naar Twitter. More power to the members dus.
  • Daaronder vind je weer een overzicht van de most popular discussions, handig zodat je meteen weet waar de echte buzz zit.
  • De persoon van de discussie kun je meteen volgen en de laatste drie reageerders (brr, slecht nederlands) zijn direct met foto zichtbaar onder de discussie. Met mouse over wordt geswitcht tussen de comments van die drie reageerders, nice. Die comments kun je net als de discussies ook weer sharen naar je updates, andere groups en individuen en eventueel doorzetten naar Twitter. Maar je kunt er ook private op replyen. Zie je ook pas bij mouse over en deels onder de more knop.
  • Rechts naast die “timeline” zie je de top influencers van die week, dus de meest actieve leden.
  • Daarnaast is er een search functionaliteit toegevoegd, waarbij je ook nog kunt toespitsen op discussies die je bent gestart, waaraan je hebt deelgenomen of die je volgt.

Wat vind ik er van? Erg mooie functionaliteit, maar een beetje rommelig weergegeven en veel pas na mouse-over zichtbaar en dan ook weer niet consistent getoond. En de nieuwe lay-out en functionaliteit is nog niet bij alle Groups ingevoerd zag ik.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] zijn er nieuwe functionaliteiten aan LinkedIn toegevoegd, waar onder andere Bas Westland al een blog over heeft geschreven.   De groepeigenaren geven aan dat nieuwe discussies in de nieuwe interface […]

  2. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Rise NL, Bas Westland en EmploIT, EmploIT. EmploIT heeft gezegd: Op emploIT: LinkedIn Tip (29): Heb je de nieuwe… https://emploit.nl/linkedin-tip-29-heb-je-de-nieuwe-groups-functionaliteit-al-bekeken […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *