LinkedIn Tip (31): Ga recht op je doel af, maar …..

Linkedin-logoAls je op zoek bent naar een nieuwe klant, een nieuwe medewerker of een nieuwe baan, is het ontzettend belangrijk gebruik te maken van de “advanced” zoekoptie van LinkedIn (te vinden naast het loepje en het vrije zoekveld rechtsboven). Binnen die advanced search gebruik je vooral het “Title” veld, omdat die je direct naar je doel brengt, namelijk de persoon met de juiste functie. Wat zijn daarbij belangrijke zaken om te onthouden?

Allereerst dat een functietitel doorgaans bestaat uit een niveau-component (denk aan manager, hoofd, directeur of specialist) en een vak-component (financieel, financiën, etc.).

Als je op zoek gaat naar je “target” is het dus van belang zoveel mogelijk synoniemen te bedenken voor zowel de niveau-component als de vak-component, om tot een maximaal zoekresultaat te komen in aantallen.

Beide componenten voeg je samen door een mooie AND/OR zoekopdracht:

(vak-component OR synoniem OR synoniem) AND (niveau-component OR synoniem OR synoniem)

Meer concreet:

(financieel OR financiële OR financiën) AND (hoofd OR manager OR directeur)

Uiteraard zoek je dan alleen op de huidige (current) title, omdat mensen die het NU doen, interessant voor je zijn.

Dat klinkt nog allemaal logisch, maar vaak worden twee andere zaken vergeten bij dit soort zoekopdrachten, namelijk de tweetaligheid van LinkedIn (Nederlands en Engels) en het gebruik van afko’s.

Meer concreet. In het bovenstaande voorbeeld moet je er dus van maken:

((financieel OR financiële OR financiën OR financial OR finance) AND (hoofd OR manager OR directeur OR director OR controller OR head)) OR CFO

Pas dan krijg je het maximale resultaat. En uiteraard ken jij nog veel meer synoniemen dan ik ;-)

Vooralsnog is dit mijn laatste LinkedIn tip voor de zomervakantie. Als iemand de rubriek wil waarnemen tot 16 augustus, stuur dan voor 16 juli een mail aan baswestland@epeople.nl.

Tot augustus en een fijne zomer!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Wilco Blad. Wilco Blad heeft gezegd: RT @EmploITBlog LinkedIn Tip (31): Ga recht op je doel af, maar ….. | emploIT https://bit.ly/aodWc6 […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *