LinkedIn Tip (32): Haal een vent uit je event

Linkedin-logoNa een korte afwezigheid i.v.m. een heerlijke 4-weekse vakantie in Zweden, deze week weer een nieuwe LinkedIn Tip.

Bijna alle applications die je kunt toevoegen aan je LinkedIn account vanuit de “Applications Directory” (laatste optie onder de “More” optie in het hoofdmenu van LinkedIn), zijn gebouwd door derden (denk aan SlideShare, TripIt, etc.). Uitzondering hierop vormt de veel gebruikte Events applicatie, die door LinkedIn zelf is gebouwd. Hoe kun je die Event functie nou inzetten voor het vinden van medewerkers, klanten of een baan? Hieronder een paar tips.Het begint al direct goed op de Home page van de Events applicatie. Daar kun je namelijk kijken welke events door je connecties worden bezocht. Zo kun je eenvoudig zien, waar je heen moet gaan als je je netwerk wilt onderhouden (in mijn geval Sail ;-)).

Ook vind je er de meest populaire events in jouw branche. Zo kun je eenvoudig zien waar je heen moet om mensen te ontmoeten in jouw business. Je kunt ook bijhouden welke mensen komen naar de Events, waar je al op hebt ingetekend. Zo kan ik zien dat er al 8 mensen hebben ingetekend voor het Social Recruiting Event van Recruiters United op 14 september en dat er nog eens 12 zijn geinteresseerd. Doorgaans maken zo’n 10% van de LinkedIn gebruikers gebruik van een applicatie al Events, dus kun je inschatten dat er zo’n 80 mensen gaan komen.

Bij Find an Event is ook een geavanceerd zoekscherm, waar je kunt selecteren op de periode, de locatie en keyword. Dus als ik zoek op “LinkedIn”, de komende maand en Nederland vind ik maar liefst 1113 events de komende maand. Selecteer je op Event type, training/seminar, hou je er nog 54 over. Keuze genoeg ;-)

Bij Add an Event kun je je eigen Event toevoegen en het vervolgens publiceren en promoten naar je netwerk. Denk aan open dagen, kennis sessie’s, gastcolleges, maar ook product launches, openingen, etc.

Events is dus zowel voor banenzoekers, recruiters als salesmensen een nuttig instrument. Probeer het eens uit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *